Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 3 de maig del 2014

Previsió pel cap de setmana: temps assolellat

Mapa de superfície amb fronts previst per avui dissabte a les 14:00h. S'observa una clara situació de nord provocada per la presència d'una borrasca a Itàlia i un anticicló a l'oest d'Europa.


Aquest dissabte a Palamós, caldrà esperar un dia assolellat amb algun núvol decoratiu modelat pel vent.

La temperatura màxima pot pujar uns dos o tres graus més que ahir divendres.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 10/15 nusos de mitjana, durant aquest matí., mar endins pot bufar a 24/26 nusos de mitjana.
A la tarda hi haurà vent de tramuntana a 15/20 nusos de mitjana., mar endins pot seguir bufant a 24/26 nusos de mitjana. A la nit seguirà bufant tramuntana a uns 15/20 nusos de mitjana., mar endins podrà bufar a uns 30/32 nusos de mitjana i al nord de l'Alt Empordà es poden donar ratxes superiors als 120 km/h.

L'estat de la mar es preveu que es mantingui tot el dia amb mar arrissada o marejol arran de costa i forta maror a poca distància. Mar endins i a prop del cap de Creus hi haurà maregassa.


Mapa sinòptic previst per diumenge a la tarda. Veiem com les isòbares es separen i l'anticicló ens afecta de ple.


Aquest diumenge a Palamós tindrem un altre dia assolellat, amb possibilitats que pugui aparèixer algun núvol baix decoratiu a la tarda.

La temperatura mínima serà igual o lleugerament superior a la del dissabte. La màxima també pot ser igual o un xic més alta que la del dissabte.

El vent al nostre sector costaner bufarà del nord, a 20 nusos de mitjana, durant la matinada del diumenge., mar endins pot bufar a 30/34 nusos de mitjana. Al llarg del matí tindrem vent del nord a 8/10 nusos de mitjana. A partir de migdia entrarà vent de garbí a 8/10 nusos de mitjana. A la tarda/vespre el garbí bufarà a uns 10/12 nusos de mitjana. A la nit el vent encalmarà.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa, forta maror a poca distància i maregassa mar endins, durant la matinada i el matí. A la tarda s'espera entre marejol i maror arran de costa i forta maror mar endins. A la nit quedarà entre mar arrissada i marejol arran de costa i entre maror i forta maror mar endins.