Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 8 de maig del 2014

7 de maig: núvols al matí i tarda esplèndida

La tarda assolellada d'ahir dimecres amb el color blau dominant el paisatge.


Tal com es preveia, ahir dimecres 7 de maig, el pas d'un sistema frontal molt desgastat ens deixà un matí ennuvolat, però sense precipitacions, a més, el vent de garbí persistent que hi hagué en les dues jornades anteriors, va ser molt poc destacable i només va aparèixer durant unes hores cap a la tarda/vespre.

Tot i el cel ennuvolat del matí, a partir del migdia els núvols van desaparèixer ràpidament mar endins, fins a deixar-nos una tarda assolellada.
Concretament, fins a migdia es podien observar 7/8 Ac, As, Sc i Cu, amb boirina a primeres hores., a la tarda la situació es girà com un mitjò, ja que només quedà 1/8 Sc i Ac.

En un altre ordre de coses, les temperatures màximes del Baix Empordà van ser calcades a les dia anterior cap a la costa, però baixaren entre 1 i 2 graus en molts punts de l'interior. Destaquen els 23,9ºC de Monells com a valor més elevat.
Les mínimes, per la seva banda, van ser entre 2 i 3 graus més altes a causa de la presència de núvols, però, curiosament, a Palamós la mínima fou lleugerament més baixa.
Els 12,5ºC de Monells va ser la mínima més curta.

Màximes registrades ahir dimecres 7 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 23,9ºC (12,5ºC)., la Tallada d'Empordà 22,1ºC (13,6ºC)., la Bisbal d'Empordà 21,5ºC (13,0ºC)., Torroella de Montgrí 20,1ºC (13,2ºC)., Castell d'Aro 19,4ºC (12,6ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 7 de maig del 2014 a Palamós., temperatura màxima 18,3ºC, mínima 14,6ºC. Vent de component E fins a mitja tarda, a 10/15 km/h de mitjana., vent del SO a la tarda/vespre, a 2/5 km/h de mitjana., vent en calma a la nit. Ratxa màxima de vent 29 km/h E. Estat de la mar amb marejol arran de costa., mar endins també hi havia marejol (onatge sig. de 0,47 metres a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 82%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


2 fotos d'ahir on veiem el contrast entre el matí i la tarda


Cel ennuvolat i roselles ahir al matí des del Pla de sa Nau. Imatge mostrada al programa Vespre a La 2 (minut 47:42).


Ginesta florida, cel serè i mar blau ahir a la tarda.