Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 6 de maig del 2014

5 de maig: cel serè i vent de garbí

Cel serè a sobre Palamós ahir al migdia. Imatge mostrada al programa Vespre a La 2 (minut 48:26).


Ahir dilluns 5 de maig, vàrem començar la setmana amb temps assolellat i un vent de garbí persistent i molest que va mantenir la temperatura força fresca prop de la costa.
Al llarg del matí i bona part de la tarda el cel estigué asserenat, però al vespre van aparèixer núvols cirrus que enterenyinaren el cel 5/8.
Aquesta monotonia meteorològica sembla que es mantindrà sense canvis significatius, almenys fins el cap de setmana proper, gràcies al domini anticiclònic.
Tot i l'anticicló, es preveu que el vent de garbí pugui tornar a bufar amb insistència avui dimarts, encara que anirà a la baixa a partir del vespre i en dies posteriors.
A part dels núvols prims que ens afectaran avui, també hi ha la previsió que pugui aparèixer algun núvol baix o banc de boira de mar en els propers dies, tal com va passar ahir al matí en algun tram de la nostre costa.

Pel que fa a les temperatures màximes del Baix Empordà, aquestes van ser molt similars a les del dia anterior cap a l'interior, però baixaren entre 1 i 2 graus a la costa, amb els 23,3ºC de la Tallada d'Empordà com a dada més destacada.
Les mínimes, per la seva banda, foren 3 graus més baixes, destacant els 5,4ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades ahir dilluns 5 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 23,3ºC (6,3ºC)., Monells 23,2ºC (5,4ºC)., la Bisbal d'Empordà 22,8ºC (6,5ºC)., Torroella de Montgrí 22,3ºC (6,3ºC)., Castell d'Aro 19,5ºC (8,0ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 5 de maig del 2014 a Palamós., temperatura màxima 17,8ºC, mínima 9,8ºC. Vent del SO, a 15/20 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 35 km/h SO. Estat de la mar amb marejol al matí i maror a la tarda., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 0,7 metres a les 17:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 74%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)