Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 25 de maig del 2014

24 de maig: sol, núvols alts i fred de nit

Camps de blat daurant-se sota el sol que feia ahir a la tarda amb núvols alts a Torrent.


Ahir dissabte 24 de maig, després del "camelo" que hi hagué de matinada, la jornada va estar dominada per l'astre rei, però les temperatures foren poc caloroses.

Tal com podeu observar al recull de fotos d'avui, com és habitual en aquestes dates, els camps de blat que poblen l'Empordanet ja fa uns quants dies que van canviant el color verd primaveral pel color groc que denota la seva maduració i ens va acostant cap al mes de juny, un mes conegut per la popular dita "Pel juny, la falç al puny", la qual fa referència a l'època de sega.

Tot i la presència del sol, cal destacar que el dia va estar dividit en dues meitats, amb un matí asserenat i una tarda on aparegueren nombroses franges de núvols alts i mitjans Ci, As i Ac 7/8, no obstant, el sol només es va veure apagat a darreres hores de la tarda i al vespre.

En un altre ordre de coses, les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà van experimentar una devallada destacable, en alguns casos, la màxima va ser fins a 5 graus més baixa respecte el dia abans, amb els 23,0ºC de Monells com a màxima més alta.
Així mateix, les mínimes van ser entre 1 i 2 graus més baixes, amb un ambient quasi hivernal. La mínima més baixa arribà fins als 4,6ºC a Monells.

Màximes registrades ahir dissabte 24 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 23,0ºC (4,6ºC)., la Bisbal d'Empordà 21,7ºC (5,4ºC)., la Tallada d'Empordà 21,0ºC (5,4ºC)., Torroella de Montgrí 18,9ºC (6,5ºC)., Castell d'Aro 18,9ºC (6,8ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 24 de maig del 2014 a Palamós., temperatura màxima 17,2ºC, mínima 10,4ºC. Vent del ENE fins a les 18:00h, a 10/15 km/h de mitjana., vent del O a partir de les 18:00h, a 2 km/h de mitjana i moltes estones de calma. Ratxa màxima de vent 29 km/h ENE. Estat de la mar amb marejol al matí i mar arrissada a la tarda., mar endins hi havia marejol (onatge sig. de 0,47 metres a les 14:00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 84%, mínima 62%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)

3 fotos d'ahir a la tarda fetes a Torrent i Sant Feliu de Boada