Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 22 d’agost del 2014

21 d'agost: segueix el temps inestable i poc càlid

Els núvols d'ahir al migdia deixaren de nou la platja Gran sense banyistes. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3.


Ahir dijous 21 d'agost, vàrem tenir el primer capítol de l'enèsim canvi de temps d'aquest estiu.
Tal com podeu comprobar a la fotografia superior, fins a les 14:00h hi va haver un cel ennuvolat amb 8/8 Cu i Sc., el qual deixà pluges intermitents a primeres hores, tot donant lloc a una estampa poc estiuenca marcada per una platja Gran gairebé deserta al migdia, quan hauria d'estar curulla de banyistes.

Malgrat el cel ennuvolat que ocupà el matí, a primeres hores de la tarda el sol ja tornava a ser el protagonista, amb intervals de núvols alts 4/8 Cs i Cc floccus, undulatus i lenticularis, amb un tímid halo solar. Aquests cirrocúmuls i cirrostrats van donar pas a una tarda assolellada, amb només 2/8 Ac i Sc, amb alguna iridiscència al vespre.

Els fotogènics núvols alts que es van veure a primeres hores de la tarda, eren el símptoma de la nova inestabilització atmosfèrica que ens ha de deixar el pas d'un potent solc d'aire fred durant avui divendres.
Les pluges que puguin caure durant el dia d'avui, a Palamós i a bona part de Girona, podran tenir lloc amb moments de forta intensitat i anar acompanyades de tempesta.

Abans de comptar els litres que poden caure en les properes hores, durant el matí d'ahir dijous a Palamós ja es van recollir 3,4 mm al centre del nucli antic i 7,8 mm a la Fosca.
A la resta del Baix Empordà, segons Meteoclimatic, es van registrar 8,3 mm a Calonge, 7,2 mm a la Bisbal d'Empordà, 4,5 mm a Torroella de Montgrí, 4,4 mm a Verges, 4,0 mm a Palafrugell o 3,0 mm a Sant Feliu de Guíxols, com a dades més destacades.


Mapa de precipitació acumulada en sis hores prevista per avui divendres a la tarda. Veiem com a Palamós podrien caure una vintena de litres en poca estona i deixar acumulacions importants al final del dia.


Cirrocúmuls d'ahir dijous a primeres hores de la tarda, amb el puig de la Coma al fons. Aquests núvols alts indicaven un nou canvi de temps.


Pel que fa a les temperatures màximes esdevingudes ahir dijous al Baix Empordà, es pot afirmar que els registres es quedaren per sota d'allò esperable.
A causa dels núvols, la pluja i l'aire fresc que ens arribà, la màxima més alta tan sols arribà fins als 26,1ºC a la Bisbal d'Empordà, i la temperatura màxima més curta foren els 22,8ºC de Sant Feliu de Guíxols, una temperatura més pròpia de la tardor.
Les mínimes, per la seva banda, també van ser prou baixes, amb els 16,2ºC de Torroella de Montgrí, com a mínima més baixa, i els 17,3ºC de Sant Feliu de Guíxols, com a mínima més alta.

Altres dades meteorològiques d'ahir dijous 21 d'agost del 2014 a Palamós., temperatura màxima 23,6ºC, mínima 16,7ºC. Vent del N fins a les 12:00h, a 10 km/h de mitjana., vent del ESE a partir de llavors, a 10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 31 km/h N. Estat de la mar amb mar arrissada., mar endins hi havia maror o marejol (onatge sig. de 1,05 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 0,35 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 56%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


2 fotos més d'ahir al migdia, amb cel cobert i la platja buida






2 fotos més dels cirrocúmuls de primeres hores de la tarda