Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 1 d’agost del 2014

Inundacions històriques a Romania




Tot i que a Catalunya hem tingut pluges abundants en vàries zones del país, per sort, aquestes precipitacions no han portat cap desgràcia.
Ben al contrari, a Romania, durant la jornada d'ahir dijous 31 de juliol han patit grans inundacions, sobretot a les zones central i sud.
Les pluges torrencials han causat 2 víctimes mortals i grans danys materials en diverses parts del país, a més, en algunes seria la inundació més important dels darrers cent anys.

La situació és realment crítica i el govern romanès ha mobilitzat prop de 1.600 homes, especialment els soldats, per ajudar en les operacions de rescat. Segons els experts, la conca del riu Olt ( el riu més gran de Romania ) està assolint nivells rècord, siguent  un esdeveniment que succeeix una vegada cada 100 anys.

La fúria de l'aigua no només s'ha emportat camins i edificis, també ha causat el col·lapse d'una línia de ferrocarril prop de la ciutat de Pitesti (capital del comtat d'Arges), provocant el descarrilament d'un tren. Afortunadament no hi va haver víctimes, però quatre persones han hagut de buscar atenció hospitalària.

Segons els meteoròlegs romanesos, la ratxa de mal temps és probable que continuï, especialment en els sectors del sud. Fins ara han caigut entre 100-180 mm de pluja, però l'acumulació d'aigua s'espera que creixi encara més durant el dia d'avui.