Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 3 d’agost de 2014

Una " superlluna " i els Perseides coincidiran el proper 10 d'agostUna " superlluna " i la famosa pluja d'estrelles dels Perseides, altrament coneguda com a les " Llàgrimes de Sant Llorenç ", coincidiran en el cel el proper 10 d'agost en un espectacular fenomen celest.

La pluja de meteors dels Perseides tindrà durant la segona setmana d'aquest mes d'agost ( concretament del 11 al 13 ) els seus dies de major visibilitat. Però li ha sortit una important competidora, ja que aquest esdeveniment astronòmic coincidirà amb un altre fenomen celest: " la superlluna ".
Segons el portal informatiu de la NASA, Nasa.gov, el satèl·lit natural de la Terra adquirirà el seu apogeu, siguent la lluna plena més gran i brillant de l'any.
No obstant, "això és una mala notícia pels Perseides", tal com diu Bill Cooke, de l'Oficina de Medi Ambient sobre Meteorits de la NASA.

El fet més habitual en els Perseides és poder veure uns 100 meteors per hora, però hauran de competir amb una lluna plena un 14% més gran i un 30% més brillant del normal. " La claror llunar esborra el teló de fons negre de la nit, i dificulta enormement veure meteors febles i redueix dràsticament els rastres ", afegeix Cooke.

Els meteors dels Perseides provenen del cometa Swift Tuttle, que cada 133 anys emprèn un viatge a través del sistema solar intern, tot deixant enrere una empremta de pols i sorra. Quan la Terra passa a través d'aquesta zona atapeïda de restes, les partícules del cometa colpegen l'atmosfera, desintegrant-se a continuació i deixant brillants rastres ràpids de llum en el cel nocturn.

Però per als espectadors també hi ha bones notícies, assegura Cooke. "Igualment, els Perseides són rics en boles de foc més brillants que Júpiter o Venus. Aquestes seran visibles tot i les dificultats que provoca la lluna plena".