Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 10 d’octubre del 2014

Temperatures de ple estiu a Sardenya

La ciutat de l'Alguer (Sardenya).


Si ahir dijous 9 d'octubre, les temperatures màximes es van enfilar fins als 30ºC a moltes poblacions gironines, com per exemple els 31,3ºC de Castelló d'Empúries, els 30ºC de la Bisbal d'Empordà o els 30ºC de Llançà, per posar alguns exemples, cap a l'illa de Sardenya l'ambient va ser més calorós, talment com si encara estiguessin en plena canícula.

Sota els efectes de la bombolla d'aire càlid del nord d'Àfrica, ahir dijous el mercuri va registrar valors exagerament elevats per aquesta època de l'any a l'illa mediterrània.
Segons les dades oficials, a l'estació meteorològica de l'Alguer-Fertilia van registrar 32ºC, quedant-se prop del rècord d'octubre situat en 33,1°C. Cal destacar que la temperatura d'aquest municipi de cultura catalana, podria haver pujat més si el vent no hagués fet arribar aire de mar relativament fresc.
La calor anormal també afectà a les estacions de Sulcis i Oristanese, amb valors de 34°C.

També van ser sorprenents les temperatures de l'interior de l'illa, al nord de Sardenya, ja que a Olbia van tenir al voltant de 31°C., valors molt més alts es van registrar a la zona, amb pics de fins a 33°C i superiors.
També són molt destacables els 32°C de Tempio i Sàsser ciutat.
A la vall d'Ozieri que està a continuació, fins i tot han arribat a 36ºC (segons el Districte Hidrogràfic Regional), en una zona on sempre es donen temperatures molt altes quan hi han onades de calor.
Com és normal, amb aquestes temperatures les platges d'aquesta bonica illa s'ompliren de banyistes.