Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 6 de novembre del 2015

5 de novembre: temps estable, amb el mar més reposat

Sol i intervals de núvols baixos ahir dijous a les 11:18h. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge). 


Ahir dijous 5 de novembre, l'estabilitat atmosfèrica que es va encetar la jornada anterior, també va tenir el seu exponent a mar. Després d'un inici de setmana amb la mar molt esvalotada, en les darreres hores tan sols s'ha apreciat un xic de marejol, amb restes de mar de fons de l'est.
El domini anticiclònic, a més, es va encarregar de proporcionar-nos un dia majoritàriament assolellat, encara que en alguns moments, sobretot al migdia, l'aparició d'algun núvol baix va enterbolir l'acció solar. En concret, a primera hora del dia s'observaren algunes boirines cap a l'interior, enganxades a les Gavarres, a més, després d'un matí assolellat, van fer acte de presència entre 2/8 i 4/8 Cu, Sc i St, com els que podeu veure a la imatge del principi.
Aquests núvols baixos van anar desapareixent del tot a la tarda, però vàren ser substituïts per núvols alts, amb 4/8 Ci., fins i tot, durant uns instants es va arribar a veure un tènue parheli a l'esquerra del sol.


Núvols alts observats ahir dijous a la posta de sol. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge)


Pel que fa a les màximes assolides ahir dijous al Baix Empordà, es va poder constatar com aquestes foren entre 1 i 2ºC més baixes en general, degut a la manca de vent de garbí que pogués entrar cap a l'interior. No obstant, a Palamós la màxima va baixar tres dècimes i a Castell d'Aro la màxima va pujar un grau.
Els valors van oscil·lar entre els 21,6ºC de Castell d'Aro, com a màxima més alta, i els 17,9ºC de Palamós-Club Nàutic CB, com a màxima més baixa.
Les mínimes, per la seva banda, van baixar amb major o menor mesura segons el lloc., per exemple, a La Tallada d'Empordà la mínima va ser 1,5ºC més baixa, en canvi, a La Bisbal d'Empordà només va baixar 0,4ºC. A Palamós la mínima va ser 2,1ºC més baixa que la del dia anterior.
Els 9,8ºC de La Tallada d'Empordà van ser la mínima més freda i els 12,8ºC de Palamós foren la mínima més alta. Dades de Meteocat i Meteoclimatic

Màximes registrades ahir dijous 5 de novembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 21,6ºC (10,5ºC)., La Bisbal d'Empordà 21,1ºC (10,8ºC)., Monells 20,7ºC (11,5ºC)., La Tallada d'Empordà 20,4ºC (9,8ºC)., Torroella de Montgrí 19,0ºC (10,2ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dijous 5 de novembre del 2015 a Palamós., temperatura màxima 18,1ºC, mínima 12,8ºC. Vent: fins les 10:00h va bufar vent del NO, a 2/5 km/h de mitjana., a partir de llavors va bufar vent de direcció variable, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 11:00h vent del E, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 18:00h vent de direcció NO, a 2/5 km/h de mitjana. Ratxa màxima 18 km/h E. Estat de la mar amb marejol, mar de fons del E., mar endins hi havia maror o marejol (onatge sig. de 0,59 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 0,35 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1024hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 82%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)