Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 9 de novembre del 2015

8 de novembre: el garbí esvaeix les boires i omple la badia de colors

El vent de garbí d'ahir diumenge va omplir la badia de colors gràcies als nombrosos practicants de surf d'estel.


Ahir diumenge 8 de novembre, l'acostament d'un front molt esquifit cap a les costes de Galícia va generar una típica situació de vents de garbí. Tal com podeu veure al recull d'imatges, el vent del sud i sud-sud-oest va omplir la badia palamosina amb nombrosos "kitesurfistes", els quals gaudiren d'unes magnífiques condicions per a la navegació a vela. El vent va bufar de manera sostinguda a uns 20 km/h de mitjana i assolí ratxes superiors als 30 km/h, amb 39 km/h a La Fosca o 37 km/h al centre del nucli antic.

L'espectacle de colors i el temps assolellat que es va poder observar a la badia durant la tarda gràcies al vent de garbí, contrasta amb el cel tapat que hi va haver al matí. Abans del migdia el panorama meteorològic va estar marcat per un dia gris i amb molt mala visibilitat, degut a la presència de 8/8 St. Aquests núvols baixos deixaren boirines en els modestos relleus costaners.
L'altre aspecte destacat de la jornada dominical va ser l'elevada pressió atmosfèrica que ens deixà el potent anticicló que ens afecta. A Palamós, el baròmetre es va enfilar fins als 1031hPa a La Fosca, siguent un registre molt poc freqüent.


El temps assolellat i el vent de garbí d'ahir diumenge va omplir la badia amb molts practicants de surf d'estel.


D'altre banda, si analitzem les temperatures màximes registrades ahir diumenge 8 de novembre al Baix Empordà, podem concloure que aquestes van descendir entre 1 i 2ºC, comparades amb les del dia abans, malgrat tot, a Torroella de Montgrí la màxima va pujar 0,7ºC més que el dissabte.
En aquest sentit, els 21,1ºC de La Bisbal d'Empordà van ser la màxima més alta del dia, en canvi, la màxima més baixa foren els 17,8ºC de Palamós.
Pel cantó de les mínimes, veiem com aquestes van tenir lloc a darreres hores del dia, però amb valors entre 1 i 3 graus més alts de mitjana, en comparació amb els obtinguts del dia anterior. Això fou a causa dels núvols baixos que hi havien de nit i matinada.
Els 10,2ºC de La Bisbal d'Empordà van ser la mínima més freda, per contra, els 14,8ºC de Palamós-La Fosca foren la mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir diumenge 8 de novembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 21,1ºC (10,2ºC)., La Tallada d'Empordà 20,6ºC (10,4ºC)., Torroella de Montgrí 20,3ºC (10,6ºC)., Monells 20,3ºC (10,7ºC)., Castell d'Aro 19,5ºC (12,4ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 8 de novembre del 2015 a Palamós., temperatura màxima 17,8ºC, mínima 14,7ºC. Estat del cel: matí tapat amb 8/8 St, boirines i boira alta., tarda assolellada, amb només 1/8 St. Vent: fins les 09:00h va bufar vent del ONO, a 2 km/h de mitjana o hi va haver calma., a partir de llavors vent del SSO, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 10:00h vent del S i SSO, a 10/15 km/h de mitjana., a partir de les 14:00h vent del S i SSO, a 20 km/h de mitjana., a partir de les 19:00h vent del S, a 15/20 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 37 km/h S (39 km/h a La Fosca). Estat de la mar amb mar plana o arrissada a primeres hores del dia, marejol a partir de mig matí i un xic de maror a la tarda (ones de 0,5 metres) mar de vent del SSO., mar endins hi havia marejol o maror (onatge sig. de 0,12 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 0,59 metres a les 19:00h), alçada màxima de l'onatge 0,7 metres a les 19:00h. Pressió atmosfèrica màxima 1030hPa, mínima 1028hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 86%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


4 fotos més de l'espectacle que crearen els kitesurfistes ahir diumenge a la badia de Palamós