Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 9 de novembre del 2020

El Monticle de Kosciuszko (Cracòvia)

Vista des del cim del Monticle de Kosciuszko. 

El Monticle de Kosciuszko és un monument aixecat pels cracovians a l'any 1820 per commemorar a l'heroi nacional polonès Tadeusz Koszciuszko. Aquest personatge va dirigir l'aixecament nacional contra les forces prussianes d'ocupació a finals del segle XVIII i més tard també lluità contra els britànics durant la Guerra d'Independència dels Estats Units. 

El monument es va aixecar amb la pretensió d'emular les antigues tombes neolítiques de la regió i en la seva construcció es va emprar fins i tot terra portada del camp de batalla de Racklawicka, en la qual l'exèrcit polonès, amb Koszciuszko al comandament, vencia a les tropes de l'Imperi rus a l'any 1794. 
El contorn del monticle està envoltat per unes muralles i edificis que serien construïts a l'any 1850 pels austríacs, amb la intenció de donar-li un ús defensiu. 
No és que sigui un lloc realment especial, però val la pena per si volem donar un agradable passeig i per les vistes de la ciutat que podem veure des del seu cim. En un dia clar també s'aprecien les muntanyes Tatra a l'horitzó, des dels 35 metres d'altura que té el monument.
També cal destacar que el monticle està envoltat per una xarxa de senders que travessen una àrea boscosa, un indret ideal per practicar esport o passejar, allunyats del bullici de la ciutat.