Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 20 de novembre del 2020

La tardor es mostra pels carrers de Palamós


Cada any, amb major o menor antelació, podem gaudir del bonic espectacle cromàtic que adopten els arbres caducifolis que poblen els boscos de l'interior del país o de la mateixa vegetació de ribera. No obstant això, els darrers anys, diversos ajuntaments com el de Palamós, han apostat per plantar diverses espècies arbòries que també prenen uns colors espectaculars en aquestes dates. 
Aquesta aposta per una vegetació que ens recorda la tardor és un gran encert, a tenor de les boniques estampes tardorenques que podem veure pels carrers i places del nostre municipi, sobretot si els arbres no han sigut podats de forma dràstica abans de perdre les fulles. Aquesta tendència de plantar arbres de fulla caduca pren una major rellevància, tenint en compte que la major part d'espècies autòctones que poblen els nostres boscos mediterranis, com per exemple els pins o les alzines, tenen uns colors molt discrets que no fan pensar en la tardor.
Les fotografies han sigut captades la darrera setmana. En elles podem contemplar els típics plàtans (Platanus x hispanica), liquidàmbars (Liquidambar), mèlies (Melia azedarach) i la parra japonesa (Parthenocissus tricuspidata), tot i que també s'hi podrien haver afegit les moreres (Morus alba), els pollancres gavatxs (Populus nigra var. italica) o els til·lers (Tilia cordata), etc...