Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 22 de gener del 2022

Algun núvol baix i un xic de tramuntana per distreure la monotonia anticiclònica

Núvols baixos i les barques de pesca amarrades a port degut a la veda biològica, el passat dimecres 19 de gener al migdia.

L'anticicló hivernal s'ha convertit en un autèntic calvari pels amants dels fenòmens atmosfèrics.
La falta de borrasques actives ens està deixant un panorama de manca de precipitacions. De fet, aquest mes de gener només s'han recollit 2,2 mm a Palamós, bona part en forma de rosada, a més a més, a tot això cal sumar-hi l'absència de pluges del passat mes de desembre.
De totes maneres, l'apatia meteorològica d'aquesta setmana s'ha vist lleugerament trencada per l'aparició d'alguns núvols baixos, durant el passat dimecres 19 i el dijous 20 de gener., en alguns casos fins i tot presentaren una aparença amenaçadora que no anà més enllà. 
Seguidament, el divendres 21 de gener els núvols baixos deixaren pas a un dia radiant i dominat per un vent fred de tramuntana que bufà moderat, amb alguns cops forts que assoliren 56 km/h de ratxa màxima al Passeig del Mar. 
A part d'endur-se els núvols baixos, la tramuntana del passat divendres va mantenir un ambient fred, de ple hivern, amb una màxima de només 11,2 ºC.
El mateix efecte del vent i les restes de núvols també va fer que la mínima fos més alta que dies enrera, amb 5,7 ºC.