Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 9 de gener del 2022

Nits fredes de gener, però els ametllers comencen a florir

Un ametller que comença a florir a prop del càmping  Palamós el passat divendres 7 de gener.

Durant les darreres jornades hem pogut comprobar com el general hivern es reivindicava de valent, especialment pel que fa a la temperatura mínima.
L'entrada d'aire fred, la matinada asserenada i l'absència de vent, deixaren gelades generalitzades a la comarca baix-empordanesa. Si ens fixem en la vila palamosina, destaca sobretot la freda matinada del passat divendres 7 de gener. Aquell dia s'anotaren -1,2 ºC de mínima al paratge de la Pietat, 0,4 ºC al nucli antic de Sant Joan,  0,8 ºC a La Fosca, 1,3 ºC al Passeig del Mar i 1,8 ºC al Barri Vell de Palamós. La fred també es va notar en hores diürnes, amb només 11,4 ºC de màxima a Palamós (Barri Vell). 

A la resta del Baix Empordà trobem altres valors de cru hivern el passat divendres 7 de gener, amb -5,1 ºC de mínima a Casavells Nord, -4,7 ºC a La Tallada d'Empordà, -4,5 ºC a La Bisbal d'Empordà, -2,5 ºC a la Vall dels Molins (Calonge) i -0,6 ºC a Palafrugell, per posar alguns exemples. 
Malgrat les nits gèlides i els dies freds, ja es pot observar la floració d'algun ametller situat no gaire lluny de la costa, tal com sol succeir habitualment en aquesta època de l'any.