Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 11 de juny del 2010

20 anys de Thalassa i dades d'avui



Amb motiu dels 20 anys de l'emissió del programa Thalassa (canal 33-TVC), la productora Rumbo Sur, responsable d’aquest emblemàtic espai dedicat a la difusió de temes relacionats amb el mar, ha projectat una ruta nàutica a bord del pailebot Santa Eulàlia amb la qual visiten durant aquesta primera quinzena del mes de juny, diversos ports de Catalunya i la Catalunya Nord.

El Santa Eulàlia porta els equips de “Thalassa” a bord i, a més de preparar un reportatge especial, el programa compartirà aquest aniversari amb la gent i les entitats marítimes, nàutiques i pesqueres dels ports que visiten.

Precisament l’estada al port de Palamós marca el bell mig d’aquesta ruta que es va iniciar el passat dia 6 de juny a Portvendres i que finalitzarà el dia 20 de juny a Sant Carles de la Ràpita.

La visita a Palamós tindrà lloc aquest pròxim cap de setmana 12 i 13 de juny. Amb motiu d’aquesta estada l’Ajuntament de Palamós (Museu de la Pesca) i la productora Rumbo Sur amb la col•laboració de l’Associació d’Amics del Museu de la Pesca, del Club de Vela Palamós, així com d’entitats, administracions i empreses relacionades amb l’àmbit portuari i marítim del municipi, organitzen un seguit d’activitats amb les quals Palamós vol sumar-se a la celebració del 20è aniversari de “Thalassa".

ACTIVITATS COMMEMORATIVES

D’aquesta manera el dissabte 12 de juny a primera hora del matí, és prevista l’arribada del veler al port palamosí. Aquest dia és previst a partir de les 11 h del matí, l’acte de rebuda al port que les autoritats del municipi i els representants d’entitats marítimes de la vila faran al Santa Eulàlia i a l’equip del “Thalassa" fent-los lliurament de la bandera marítima de Palamós.

Posteriorment a la tarda i més concretament de les 16 a les 19 h, el pailebot Santa Eulàlia s’obrirà al públic en general per poder realitzar visites guiades al veler.

A partir de les 20 h el Museu de la Pesca organitzarà a bord mateix vaixell una edició especial del “Converses de Taverna” amb l’objectiu de poder fer retrospectiva d’aquest 20 anys del “Thalassa" i parlar-ho de primera mà amb els responsables del programa, Pere Secorún (director), Olga Palet (productora) Josep Lluís Secorún o David Rastrilla (reporters).

Dissabte a partir de les 21 h, tindrà lloc un sopar popular a bord del pailebot Santa Eulàlia que realitzaran membres de la Confraria de Pescadors de Palamós i que és organitzat per l’Associació d’Amics del Museu de la Pesca. Les persones interessades en participar-hi cal que adquireixin el seu tiquet al preu de 10 €, al Museu de la Pesca (moll pesquer s/n), abans del dissabte 12 de juny. Els actes commemoratius de dissabte es tancaran a partir de les 22.30 h al Santa Eulàlia, amb un cremat popular i l’actuació del músic palamosí Carles Ribas (Litus).

El dia següent, diumenge 13 de juny, el programa s’iniciarà a les 10.30h amb una jornada de portes obertes del pailebot Santa Eulàlia per als alumnes participants al curs de vela escolar que organitza l’Ajuntament de Palamós i el Club de Vela Palamós, els quals podran fer una àmplia visita guiada al vaixell.

Tot seguit, a mig dia, s’organitzarà la darrera de les activitats commemoratives previstes, amb una navegació conjunta per a totes les embarcacions que vulguin acompanyar el vaixell Santa Eulàlia. Precisament el Club de Vela Palamós participarà a la navegada amb moltes de les seves embarcacions amb l’objectiu de fer “La festa de les veles a la badia de Palamós”.

La flota participant, amb el Santa Eulàlia al capdavant, sortirà de port per remuntar la costa del municipi i, després d’unes dues hores de navegació, la flota tornarà a port posant el punt i final als actes de celebració a Palamós, del 20è aniversari del programa “Thalassa".

Dades actuals:

18,8 cº
81 % hr.
mínima 8,1 cº
màxima 20,3 cº
pluja d' avui 2,6
pluja del mes 3,2 mm.
pluja de l'any 526,5 mm.
estat del cel 1/8 Ac.
vent de llebeig 11 km/h
ratxa màxima 31 km/h
marejol

Fotografia realitzada per Temps Palamós.
Informació extreta de www.palamos.cat