Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 5 de juny del 2010

Previsió pel cap de setmana


El creuer "NOORDAM" aquest dilluns passat, amb el cel gris. El seus 285,21 m. d'eslora el fan el vaixell més gran que ha arribat a Palamós.

Per avui dissabte a Palamós, hem d'esperar una jornada marcada per la calor i la xafogor. L'estat del cel es mantindrà amb predomini del sol, encara que podràn aparèixer alguns intervals de núvols baixos durant qualsevol moment del dia, situació que es podrà extrapolar a la resta de la provincia. A la Cerdanya i al nord del Ripollés, podran aparèixer núvols d'evolució diürna que podrien deixar anar alguna gotellada molt localitzada durant la tarda.

El vent a la nostra zona serà de garbí durant tot el dia, arribant a velocitats compreses entre els 10/15 nusos amb puntes de 20 nusos durant la tarda.
L'estat de la mar es mantindrà en mar arrissada durant el matí, amb marejol durant la tarda i també a la nit.

La temperatura màxima s'enfilarà fins als 22/24 cº a la linia costanera i fins als 32/34 cº en molts punts de l'interior.

Per demà diumenge, a Palamós tindrem un matí amb presència majoritària del sol, acompanyat per abundants núvols alts i algun interval de núvols baixos.
Durant la tarda, aquesta nuvolusitat es faria més abundant fins a deixar el cel cobert.
Es preveu que a partir del migdia i en hores posteriors, puguin aparèixer alguns focus tempestuosos en qualsevol punt de l'interior, però en especial cap al Pirineu, els quals seran d'intensitat forta però molt localitzada., situació típica de ploure molt a un lloc i al costat caure quatre gotes. Les menors probabilitats de pluja les trobarem a la costa, així i tot hi podria arribar a caure algún ruixat d'entre 2/5 mm. durant la tarda/vespre.

El vent al nostre sector anirà fluctuant entre garbí o xaloc durant el matí i primeres hores de la tarda, on bufarà a uns 10 nusos. A partir de mitja tarda aquest vent començarà a encalmar., durant la nit deixarà pas a l'entrada de mestral a uns 5/8 nusos i tramuntana al nord del Cap de Begur a uns 10/15 nusos.

La temperatura màxima arribarà als 20/22 cº a la costa i als 25/28 cº a l'interior. Al Pirineu rondaria els 18/20 cº.
La temperatura mínima baixarà fins als 16/18 cº a la costa i curiosament en alguns punts de l'interior, la mínima encara serà més alta d'uns 19/20 cº ja que hi podria bufar ponent.