Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 8 de juny del 2010

Fotos d'avui i previsió


Núvols baixos sobre el Puig Cargol.

Aquesta tarda hem pogut veure l'aparició d'intervals de núvols baixos o boira alta, del tipus estrat i estratocúmul. Aquests núvols apareixien enganxats als relleus poc importants de la serralada litoral, com el Puig Cargol, això permetia deduir que la base d'aquests núvols es trobava als 350 m. més o menys.
La saviesa popular considera que aquests tipus de núvols en forma de cella, indiquen un canvi de temps i en aquest cas va ben encaminada, de totes formes sembla que la nostra zona serà la menys afectada per uns canvis que es traduiran en ruixats i tempestes puntualment forts, a molts punts del Pirineu Occidental, Franja de Ponent, Plà de Lleida i la zona dels Ports, així com algún altre punt de l'interior i de la costa tarragonina.
A Palamós i en general a gairebé tota la provincia de Girona, notarem aquest canvi en forma d'un augment de la nuvolusitat durant tot el dia de demà i fins dijous a la tarda, a més podrien descarregar alguns ruixats o petits focus tempestuosos a partir del vespre en punts de l'interior de la provincia, arribant en forma de quatre gotes a la costa., la major presència dels núvols podrà fer baixar una mica les temperatures, sense ser res destacable.

El que no mancarà serà el vent de garbí, ja que es preveu que ens continuï acompanyant fins dissabte com a mínim, de forma moderada amb fluctuacions en la seva intensitat.


Núvols tipus estrats i estratocúmulus impulsats pel vent de garbí a Calonge:



També han aparegut alguns núvols lenticulars, degut al fort vent en alçada:



Dades actuals:

19,7 cº
89 % hr
1006 hpa.
mínima 17,4 cº
màxima 23,6 cº
2/8 Ci,Ac i St.
vent fluix de garbí
ratxa màxima 39 km/h
entre mar arrissada i marejol