Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 24 de juny del 2010

Festival de trombes marines a Ucrania


Magnífica fotografia de dues trombes marines formades a Ucrania.

Recentment, el passat 22 de juny els habitants de la localitat de Kerch (Ucrania) van poder gaudir d'un espectacle impresionant. Les forces de la naturalesa van permetre la formació de fins a tres trombes marines a la vegada, sobre les aigües de l'estret de Kerch que separa el Mar d'Azov del Mar Negre. Aquest fet, després de veure algunes de les imatges que més endavant podreu apreciar, em recorda de manera molt concisa, la mateixa situació que vaig viure des del Far de Palamós, fa molts anys.
El recull d'imatges d'aquests fenòmens és francament espectacular, cal afegir a més, que segons l'afirmació d'alguns testimonis i com es pot arribar a apreciar en alguna fotografia, almenys una de les trombes va arribar a tocar terra ferma, amb la qual cosa podem dir que també hi va haver un tornado, com a mínim.

Observeu també, com a la fotografia següent, es pot veure com una tromba va passar molt a prop d'on es trobava un petit veler, amb el perill que això suposa.




Al següent video podreu veure un parell de trombes marines, una de més gran al centre de les imatges que es dirigeix cap a terra i una altre que es pot veure a la banda esquerra. (si no veieu bé el video feu doble clic a sobre d'ell i se us redirecciona al video original)






Als següents enllaços trobareu més fotografies d'aquestes trombes marines:

http://www.kerch.com.ua/articleview.aspx?id=11864

http://www.kerch.com.ua/articleview.aspx?id=11854