Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 12 de juny del 2010

Previsió pel cap de setmana


Temperatures previstes per avui a 5500m. Aquestes seran d'uns -16cº.


Avui dissabte , l'embossament d'aire fred que va basculant pel centre i el nord de la Península mantindrà el temps inestable, sobretot en zones d'interior i de muntanya.
A Palamós s'ha d'esperar un matí amb abundants núvols alts i algún de baix, però amb predomini de l'astre rei., durant la tarda es poden mantenir alguns núvols baixos passatgers, que es farien més abundants al vespre.
A l'interior de la provincia, especialment al Ripollés, Cerdanya, nord de la Garrotxa i a prop del Montseny, hi podria caure algún ruixat o petit focus tempestuós localitzat, a partir del migdia, per desaparèixer de cares al vespre.

El vent a la nostra zona serà de component sud durant tot el dia a uns 10/12 nusos, especialment a les hores centrals.
Al mar durant el matí trobarem onatge proper al metre d'alçada amb mar de fons del sud, durant la tarda quedaria onatge d'uns 0,5 m. amb ones direcció sud/oest.

La temperatura màxima s'enfilarà fins als 26/28 a l'interior, fins als 16/20 cº al Pirineu i fins als 21/23 cº a la costa, amb sensació de xafogor.

Per demà diumenge, a Palamós tindrem un dia marcat per la variabilitat atmosfèrica, aquest fet es traduirà amb un dia molt canviant, ja que tindrem núvols abundants durant tota la jornada, però també amb alguna estona de sol. A hores d'ara es preveu que pugui caure alguna pluja feble a mitja tarda.
A partir de migdia es preveu que puguin caure ruixats a tot l'interior de la provincia, puntualment forts especialment cap a la zona de l'Alta Garrotxa, Les Alberes o el Montseny. Aquests ruixats poden arribar força vius a la Costa Brava Nord.

El vent a tot el nostre sector marítim serà de component est a 2/4 nusos durant el matí, girant a garbí a 8/10 nusos durant la tarda.
L'estat de la mar es veurà poc alterat, siguent entre mar plana o arrissada al matí i marejol a la tarda, amb una mica de mar de fons de sud.

La temperatura màxima arribarà fins als 24/26 c º a l'interior, fins als 16/18 cº al Pirineu i fins als 20/22 cº a la costa.

Durant la setmana que vé tindrem que estar molt atents a les previsions, ja que podem tenir algunes pluges i temperatures més fredes de les habituals per aquestes dates, ja que ens podria afectar un fort embossament d'aire fred en alçada, amb temperatures d'uns -20 cº a 5500 m. situació més típica de finals d'hivern o d'inicis de primavera i és que tot i trobar-nos a menys de 10 dies de l'entrada de l'estiu astronòmic, aquest any sembla que ens deslliurarem de les calors que molts anys ja ens acompanyen per aquestes dates. Atenció també amb les comunitats del Cantàbric, ja que podrien tornar a ser notícia per problemes degut a les pluges, inclús la neu podrà fer acte de presència als Pirineus per damunt dels 2400 m., especialment durant el dimecres.