Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 8 de setembre del 2013

Dissabte amb ruixats i l'albada del divendres

El cel amenaçador que hi havia ahir dissabte abans de ploure. Al fons es veu el creuer Seabourn Quest.


Tal com es preveia des de feia dies, ahir dissabte 7 de setembre, a Palamós la jornada estigué marcada pels núvols i per la caiguda d'alguns ruixats de tarda, amb quatre llamps i trons. En total a Palamós vam recollir 10,4mm
Tot i les grans nuvolades que hi havien al matí, amb alguna clariana, el temps matinal encara va aguantar., aquest fet i la massa d'aire càlida i humida que precedia el pas del front fred, van fer que la sensació de xafogor fos molt marcada, una calorada que la pluja que ens visità a la tarda s'encarregà d'apaivagar, i és que la mínima del dia tingué lloc al vespre, al contrari del que és habitual.


Imatge de satèl·lit on veiem el front oclús que ens afectà ahir disabte, el qual precedia el front fred que ha arribat aquesta matinada.


Mapa de llamps d'ahir dissabte. Observeu com a sobre Palamós i hagué una petita tempesta a la tarda.


Dades de precipitació caiguda ahir dissabte 7 de setembre al Baix Empordà, segons Meteoclimatic:

Bellcaire d'Empordà 12,2mm., Calonge-Mas Pallí 9,8mm., la Bisbal d'Empordà II 9,1mm., Calonge 8,6mm., Verges 7,2mm., Palafrugell 6,8mm., Sant Feliu de Guíxols 1,0mm.

Pel que fa a les temperatures, la màxima més alta de la nostre comarca arribà fins a 27,8ºC a la Bisbal d'Empordà II i la màxima més curta es quedà en els 24,9ºC de Calonge-Mas Pallí. Per la seva banda, les mínimes es van bellugar entre els 17,2ºC de Verges, com a mínima més curta, i els 19,3ºC de Sant Feliu de Guíxols com a mínima més alta.

Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 7 de setembre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 26,3ºC, mínima 19,0ºC. Estat del cel amb núvols abundants al matí 6/8 Ci, Ac, St, Sc i Cu, i tarda de cel cobert amb St, Sc Cu i Cb, amb ruixats intermitents. Pluja recollida 10,4mm. Vent de component E al matí, a 10km/h de mitjana, i vent del SO a la tarda, a 10/15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 39km/h O. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol a la tarda, amb mar de fons. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 59%. (Dades de meteoclimatic.com)


Dues fotos més del cel ennuvolat d'ahir a la tarda abans de ploure.






L'albada del passat divendres 6 de setembre, amb núvols Cirrus i deixants dels avions. Imatge mostrada a l' Espai del Temps de TV3.


En un altre ordre de coses, el passat divendres 6 de setembre, el dia començà asserenat a Palamós, però mar endins i mirant cap a l'est, s'apreciaven nombroses franges de núvols Cirrus i esteles dels avions, tal com podeu veure a les fotografies de l'albada.

Aquests núvols alts eren indicatius del canvi de temps que ens acompanya en les darreres hores.
Juntament amb els núvols alts que aparegueren mar endins, al migdia també apareixeren núvols baixos, i a la tarda s'hi afegiren altres gèneres nuvolosos en varis nivells, com Ci, Ac, Sc, Cu i encluses de tempesta 5/8, els quals arribaren a ocultar l'astre rei.

Altres dades meteorològiques del passat divendres 6 de setembre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 25,2ºC, mínima 18,3ºC. Vent predominant de component SSO, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 32km/h SSO. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 98%, mínima 68%. (Dades de marinapalamos.com)


Dues fotos més de l'albada del passat divendres