Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 24 de setembre del 2013

Nevades amb 20 dies d'antelació als Estats Units

Primera nevada de la temporada a Califòrnia. Font: discovermammoth.com/


El passat cap de setmana, l'estiu va acabar d'una manera inusual a la part nord de Califòrnia.
El dissabte 21 de setembre va caure la primera nevada de la temporada a partir dels 2.400 metres a la zona de Sierra Nevada (Califòrnia), indret on es van acumular de 5 a 7 centímetres de neu, sobretot a prop de Canyon Lodge. També hi havien acumulacions majors a les zones altes.
Les nevades van causar dificultats degut al tancament d'alguns trams de l'autopista interestatal 80.

Les nevades no són gens rares en aquesta regió muntanyosa de Califòrnia, a causa de la gran altitud imperant. No obstant això, aquest any han caigut uns 20 dies abans del que és normal, ja que generalment s'ha d'esperar fins al 10 d'octubre per veure la primera nevada de la temporada.
Malgrat aquestes nevades primerenques, les pistes d'esquí no s'obriran fins el 7 de novembre, exceptuant que segueixin caient i s'acumulin gruixos importants.



Vídeo de la primera nevada de la temporada caiguda amb 20 dies d'antelació a Califòrnia.


Però no només ha nevat abans d'hora a les muntanyes de Califòrnia, sinó que ja han caigut els primers flocs de neu a l'àrea de Fairbanks (Alaska).
El passat 18 de setembre hi va caure la primera nevada apreciable de la temporada, amb poc més d'1cm de neu.

Aquest primer episodi de neu a Alaska també ha començat molt aviat, concretament, això ha esdevingut unes dues setmanes abans del que és normal.
En general, d'acord amb el Servei Meteorològic Nacional, la primera nevada a Fairbanks es produeix a partir de l'1 d'octubre.
L'últim episodi de neu d'aquest any es remunta al passat 17 de maig, fa exactament quatre mesos, amb la qual cosa aquest ha sigut el quart període més curt sense neu de la seva història.