Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 14 de setembre del 2013

Previsió pel cap de setmana: variabilitat atmosfèrica

Mapa de temperatura a 500hPa prevista per diumenge a les vuit del matí. Observeu com ens creua un important solc d'aire fred en altura amb isotermes de -16ºC a 5700m.


Avui dissabte a Palamós, ens veurem afavorits per la presència de les altes pressions que ens garantiran un ambient càlid i assolellat, especialment durant el matí, ja que al llarg de la tarda i al vespre el cel es pot veure enterenyinat per núvols alts., uns núvols alts que s'encarregaran d'indicar-nos un canvi de temps sobtat per les hores posteriors.

La temperatura màxima sera més alta que dies enrera.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component nord o restarà en calma en les immediates hores. Al llarg del matí i sobretot a partir del migdia entrarà vent de garbí a 10/12 nusos. A la tarda i al vespre pot bufar vent de garbí a 12/15 nusos de mitjana, amb ratxes superiors. A la nit s'espera vent de garbí a 8/10 nusos, però anirà amainant amb el pas de les hores.

A mar durant aquest matí s'espera que hi hagi mar arrissada o marejol. A la tarda i al vespre tindrem maror (ones de 0.5/1m). A la nit hi haurà maror, amb mar de fons del sud-oest.


Mapa de precipitació acumulada prevista fins diumenge a les 14:00h. Veiem com poden caure una desena de litres a la nostre zona.


Aquest diumenge, a Palamós veurem com la situació meteorològica serà molt inestable al llarg de tot el dia degut al pas d'un solc d'aire fred en altura.
Aquest fet a Palamós ens deixarà algun ruixat tempestuós i algun plugim al llarg de la matinada i matí dominicals. Al migdia/tarda es poden obrir grans clarianes, però a la tarda/vespre poden crèixer noves nuvolades cap a l'interior de Girona, les quals es desplaçaran cap a la costa (sobretot de Palamós cap al sud) empeses pel fort de mestral que bufarà en altura. No es descarta que ens tornin a caure quatre gotes.

Les temperatures màximes seran més baixes que el dia anterior i les mínimes es poden donar a darreres hores del dia.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord-est, a 4/8 nusos de mitjana, durant la matinada i el matí del diumenge., mar endins i al cap de Creus pot bufar tramuntana a 25 nusos, amb ratxes superiors. A la tarda i al vespre tindrem vent del nord a 5/10 nusos de mitjana., mar endins pot bufar a 25 nusos. A la nit s'espera una situació similar.

A mar tindrem marejol prop de la costa i forta maror mar endins i al nord del cap de Begur al llarg de tota la jornada. Atenció, ja que al nord de Menorca hi haurà maregassa, amb ones de 3m durant la nit de diumenge a dilluns.


Mapa d'onatge previst per la nit de diumenge a dilluns. S'esperen ones de tres metres al nord de Menorca.