Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 24 de setembre del 2013

El súper tifó Usagi




Aquest cap de setmana, el cicló tropical més intens de l'any va passar entre Taiwan i les Filipines, i després es va estavellar contra la costa sud-est de la Xina.
Desenes de persones van morir a la Xina i a les Filipines a causa de les inundacions, pels objectes aixecats pel vent i en els nombrosos edificis ensorrats.

La imatge que obre aquest article ens mostra el súper tifó Usagi passant entre les Filipines i Taiwan, i va ser captada pel satèl·lit Aqua de la NASA el passat 21 de setembre. En aquell moment, Usagi era un súper tifó de categoria 4 amb vents sostinguts de 220 quilòmetres per hora.
Al dia següent, el satèl·lit Terra de la NASA va capturar la segona imatge abans que Usagi toqués terra a la província xinesa de Guangdong, siguent de categoria 2 a l'escala Saffir-Simpson, amb vents sostinguts de 175 quilòmetres per hora i una pressió central de 941hPa.

D'acord amb els diversos informes de les agències de notícies, almenys 25 persones van morir a la Xina i 310.000 van ser desplaçades per Usagi. Prop de 8.500 cases es van esfondrar, i al voltant de tres a cinc milions de persones es van veure afectades d'alguna manera (per exemple, talls de llum, etc) al nord-oest de les Filipines, les inundacions i les esllavissades per culpa de les pluges torrencials han mort a 18 persones.