Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 22 de juny del 2013

Dades dels dies 20-21 de juny i previsió pel primer dia de Festa Major

Nuvolades amb el campanar de Sant Joan en primer pla. Imatge del passat dijous al migdia.


El passat dijous 20 de maig, a Palamós el dia es presentà dominat pel sol i amb una calor força moderada segons els termòmetres, tot i que la temperatura de xafogor rondava els 30ºC en molts moments del dia.
Igual com acabà el dia anterior, la jornada començà amb alguns intervals de núvols alts i mitjans (Ci, Cc, Ac), però a la tarda el cel quedà asserenat.
Com veiem a la foto inferior, cap a la costa el cel es mantenia asserenat, però a pocs quilòmetres mirant cap a l'interior creixien alguns Cumulus força desenvolupats, com els bonics Cumulus congestus que apareixen a la foto que obre aquest article.


El cel asserenat del dijous al migdia mirant cap a la costa. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya (minut 26:49).


Cumulus congestus creixent a sobre les Gavarres el dijous al migdia.


Màximes enregistrades el passat dijous 20 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 26,2ºC (12,4ºC)., la Bisbal d'Empordà 25,5ºC (13,6ºC)., la Tallada d'Empordà 24,0ºC (13,4ºC)., Torroella de Montgrí 23,3ºC (14,1ºC)., Castell d'Aro 23,0ºC(13,1ºC).

Dades meteorològiques del passat dijous 20 de juny del 2013 a Palamós., temperatura màxima 22,8ºC, mínima 16,2ºC. Vent amb predomini del component S, a 15/20km/h de mitjana a les hores centrals. Ratxa màxima de vent 27km/h S. Estat de la mar amb maror arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 63%. (Dades de meteoclimatic.com)

Pel que fa a les dades d'ahir divendres 21 de juny, a Palamós la jornada fou molt tranquil·la, meteorològicament parlant.
Així mateix, cap a l'interior de la comarca el pas d'un embossament d'aire fred va fer crèixer algunes nuvolades més destacades que deixaren algun ruixat tempestuós a la tarda i al vespre.
Des de la nostre vila, com sol ser habitual últimament, només es van veure alguns llamps mirant cap al nord i es va escoltar la remor d'algun tro llunyà.
Amb aquest panorama a Palamós només van caure quatre gotes disperses al vespre i a la nit, les quals ens deixaren 0,2mm.

Dades de precipitació d'ahir divendres 21 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya:

Monells 16,8mm., la Bisbal d'Empordà 13,8mm., la Tallada d'Empordà 5,0mm., Torroella de Montgrí 3,5mm., Castell d'Aro 0,6mm.

Màximes enregistrades ahir divendres 21 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 27,0ºC (11,1ºC)., la Tallada d'Empordà 26,1ºC (12,1ºC)., la Bisbal d'Empordà 25,6ºC (12,2ºC)., Torroella de Montgrí 24,3ºC (13,6ºC)., Castell d'Aro 23,0ºC (12,9ºC).

Dades meteorològiques d'ahir divendres 21 de juny del 2013 a Palamós., temperatura màxima 21,9ºC, mínima 15,5ºC. Estat del cel amb núvols (Ci, Ac, St, Sc i Cu) i clarianes, amb algun plugim esporàdic al vespre i a la nit. Pluja 0,2mm. Vent amb predomini del component ESE, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 24km/h NE. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 73%. (Dades de meteoclimatic.com)


Cartell de la Festa Major d'enguany. Accediu al següent enllaç per obtenir més informació.


Avui dissabte, primer dia de la Festa Major, a Palamós esperem un matí assolellat i una tarda amb més núvols. Com que encara resta un xic d'aire fred en altura i tenim la presència de vent d'origen marítim, poden aparèixer intervals de núvols baixos i mitjans, intercalats amb grans clarianes, siguent més abundants a la tarda. No esperem pluja o com a molt alguna gota anècdòtica al vespre.

La temperatura màxima serà similar a la del dia anterior. De cares a la nit pot refrescar una mica.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component sud i est, amb moments de calma, durant aquest matí. Mar endins i al cap de Creus bufarà tramuntana amestralada a 20 nusos de mitjana.
Al llarg de la tarda i fins al vespre pot bufar vent de garbí o migjorn a 4/8 nusos. A la nit esperem vent en calma o aire de tramuntana.

A mar durant aquest matí tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda i al vespre esperem maror mar endins i marejol arran de costa. A la nit hi haurà mar plana o arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins.

Atenció! Ja que durant la nit de la Revetlla de Sant Joan (nit de diumenge a dilluns) i durant la matinada/matí de Sant Joan (dilluns), bufarà tramuntana a uns 15/20 nusos de mitjana arran de costa i a uns 25 nusos mar endins, amb ratxes superiors. Això portarà una notable alteració marítima lluny del resguard de la costa.


Mapa de vent en superfície previst per les cinc de la matinada del dilluns. Es preveu forta tramuntana, sobretot mar endins i al Cap de Creus.