Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 13 de juny del 2013

Dimecres amb màximes de 30ºC i previsió per avui dijous



Encara falten un parell de dies pel pic de calor que tindrem el cap de setmana, i ahir dimecres ja es van assolir els 30ºC a nombroses poblacions de l'interior del Baix Empordà.
Tenint en compte que ahir a les dues de la tarda hi havien uns 15,6ºC a 850hPa, segons el radiosondatge de Barcelona, i ja es va arribar als 30ºC, quan el cap de setmana ens arribin les isotermes de 22ºC a 850hPa, es podrien assolir 35ºC.
Encara que a la costa quedarem lluny d'aquests 35ºC, la xafogor que farà ja s'encarregarà de fer-nos suar de valent, a més, no es descarta que el fort contrast de temperatura entre l'aigua fresca del mar i la massa d'aire càlid que tindrem a sobre, es pugin formar boires d'advecció damunt el mar i que en algun moment entrin a la costa.

Pel que fa a la situació d'ahir dimecres a Palamós, cal destacar que els 23,5ºC de màxima que vam tenir ha estat la temperatura més alta en el que portem d'any.
També cal destacar que aquesta temperatura es donà en un dia marcat pel vent de garbí que aixecà blancalls a la badia.

Màximes enregistrades ahir dimecres 12 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 30,2ºC (13,9ºC)., Monells 30,1ºC (14,0ºC)., la Tallada d'Empordà 29,9ºC (15,6ºC)., Torroella de Montgrí 29,1ºC (16,0ºC)., Castell d'Aro 26,2ºC (14,2ºC).

Dades meteorològiques d'ahir dimecres 12 de juny del 2013 a Palamós., temperatura màxima 23,5ºC, mínima 17,2ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb algun núvol baix decoratiu (Sc), sobretot al vespre. Vent amb predomini del component SO i S, a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 37km/h SO. Estat de la mar amb marejol o maror al centre del dia, amb nombrosos blancalls. Pressió atmosfèrica màxima 1020Pa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 87%, mínima 68%. (Dades de meteoclimatic.com)


Mapa de precipitació prevista per avui dijous a les 17:00h. Es preveuen ruixats i tempestes al Pirineu.


Avui dijous, a Palamós tindrem un dia assolellat i xafogós, amb alguns núvols alts i mitjans, sobretot a la tarda/vespre.
La presència d'una capa d'humitat en nivells baixos de la troposfera i una zona de convergència de vents en superfície cap al Pirineu, faran que hi puguin crèixer algunes nuvolades de tarda que descarreguin ruixats i tempestes, localment fortes.

La temperatura màxima serà similar a la costa i un o dos graus més alta cap a l'interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component sud durant aquest matí. A la tarda hi haurà vent fluixet de garbí amb algun cop moderat. Al vespre/nit hi haurà vent fluixet del nord o calma, però mar endins i al cap de Creus pot bufar tramuntana amestralada a 15/20 nusos.

A mar tindrem mar plana o arrissada durant aquest matí. A la tarda hi haurà mar arrissada o marejol. A la nit s'espera mar arrissada arran de costa i maror o forta maror mar endins.