Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 27 de juny del 2013

Un dimecres amb anticicló i focs d'artifici de 3a divisió

Stratocumulus trencats a sobre el mar de bon matí, amb la Lluna a sobre. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 (minut 35:02).


La situació meteorològica d'ahir dimecres 26 de juny, darrer dia de Festa Major, va estar dominada per les altes pressions. Així mateix, degut a la posició septentrional de l'anticicló i al fet que ens entri en forma de falca, permeté que es generès una situació de nord amb tramuntana que es feu present a primeres i darreres hores del dia.
El vent del nord ens deixà un dia lluminós i càlid, però de bon matí aparegueren alguns Stratocumulus trencats a sobre el mar com els de la foto superior., també es veu la Lluna a dalt de tot.
Aquesta tramuntana, tot i que començà siguent una mica fresca a la nit, al llarg de la passada matinada s'ha reescalfat i ha fet que avui a les tres de la matinada hi haguessin 20ºC.

Un altre dels efectes de l'anticicló va ser l'aparició del fenomen de les minves, tal com es pot apreciar a les imatges d'avui, on es mostren les algues aflorant a la superfície.


Albada d'ahir dimecres amb el Sol una mica lilós degut als aerosols presents a l'atmosfera. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV1 Catalunya (minut 21:24).


Aigües cristal·lines, el cel serè i minves ahir a la tarda. Imatge mostrada a El Tiempo de TVE (minut 02:08).


Pel que fa a les temperatures màximes, aquestes van ser un o dos graus més altes que el dia anterior i rondaren els 28ºC en molts punts de l'interior de la comarca., en canvi, les mínimes van tornar a ser força fresques o fredes, com és el cas de Monells on baixaren fins a 10,5ºC.

Màximes enregistrades ahir dimecres 26 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 28,0ºC (10,5ºC)., la Bisbal d'Empordà 27,6ºC (11,9ºC)., la Tallada d'Empordà 27,3ºC (13,3ºC)., Torroella de Montgrí 26,2ºC (14,5ºC)., Castell d'Aro 25,7ºC (15,1ºC).

Dades meteorològiques d'ahir dimecres 26 de juny del 2013 a Palamós., temperatura màxima 24,3ºC, mínima 17,2ºC. Estat del cel dominat pel sol i amb algun núvol baix decoratiu del gènere Stratocumulus a primeres hores. Vent del NNO de matinada, al matí i a la nit, a 10/15km/h de mitjana., vent del SO al migdia i a la tarda, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 39km/h NNO. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1022hPa. Humitat relativa màxima 67%, mínima 36%. (Dades de meteoclimatic.com)


Recull de fotos d'ahir dimecres


Albada.


Núvols baixos trencats a la sortida de sol.


Minves i cel serè.


Minves amb les algues aflorant i aigua molt transparent.


Castell de focs de 3a divisió

En un altre ordre de coses, els que no vau veure el castell de focs que marca el final de la Festa Major tot això que us vau estalviar.
Com lamentablement es va poder comprobar, aquest any un seguit de problemes informàtics van deslluir l'acte i els 15 minuts escassos que duraren van ser un desastre. Si això no fos poc, no hi va haver l'esperada traca final de cada any.
Aquesta situació va deixar amb un pam de nas al públic assistent i es van escoltar nombroses xiulades.

Per més informació: http://www.radiopalamos.cat/radio.php?id_registre=879


Un moment del castell de focs descafeïnat d'ahir dimecres.