Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 4 de juny del 2013

La setmana comença amb sol i màximes de 25ºC

El temps assolellat d'ahir al matí des de la Negre de Sant Esteve. Imatge mostrada al Telenotícies Comarques de TV3 (minut 12:17).


Ahir dilluns vam tenir una altre jornada amb molta bonança, la qual es veié caracteritzada per un domini absolut de l'astre rei i per un vent molt canviant, ja que el dia començà amb tramuntana entre fluixa i moderada, però amb el pas de les hores entrà vent de garbí.
Al cel només van aparèixer algunes pinzellades de núvols alts del gènere Cirrus, juntament amb algun núvol baix dels gèneres Stratus i Stratocumulus que entraren des del mar a la tarda/vespre.

Cal destacar que al llarg dels propers dies les temperatures anirant pujant de manera paulatina, sobretot a partir del dimecres i a l'interior, però mantenint-se un xic més frenades arran de mar, a més, el protagonista seguirà sent el temps assolellat, malgrat que en alguns moments ens poden entrar alguns núvols baixos i, fins i tot, no es descarta l'entrada d'algun banc de boira costanera durant la segona meitat de setmana.

Màximes enregistrades ahir dilluns 3 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 25,4ºC (9,9ºC)., Monells 25,2ºC (8,4ºC)., la Tallada d'Empordà 25,0ºC (12,3ºC)., Torroella de Montgrí 24,6ºC (13,4ºC)., Castell d'Aro 23,4ºC (11,0ºC).


Cel serè a la platja de la Fosca sota el sol que feia ahir dilluns de bon matí. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya (minut 26:42).


Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 3 de juny del 2013 a Palamós., temperatura màxima 22,3ºC, mínima 16,1ºC. Vent amb predomini de la tramuntana fins a primeres hores, a 15km/h de mitjana, i vent del SO fins al vespre, a 10/15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 44km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 81%, mínima 44%. (Dades de meteoclimatic.com)


Sol i ginesta florida a la Pineda d'en Gori ahir al matí. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 (minut 31:00)


Reflexos del sol sobre el mar ahir al matí.