Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 5 de juny del 2013

Moren tres famosos caçatempestes

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Van morir enmig del seu somni i exercint la seva passió. Tim Samaras, de 45 anys, el seu fill Paul, de 24, i el seu company Carl Young, de 45, tres famosos caçadors de tempestes van morir el passat 31 de maig mentre perseguien un tornado a la ciutat del Reno, Oklahoma. Tots tres participaven a la sèrie "Cazatormentas" del canal Discovery MAX i formaven part del grup científic Twistex.
Ells van dedicar la seva vida a perseguir tornados amb l'objectiu d'estudiar aquests fenòmens atmosfèrics. El líder del grup, Tim Samaras, era un dels caçadors de tempestes més reconeguts del món i feia 25 anys que es dedicava a aquesta activitat. Des de fa 10 anys aquest enginyer fascinat per la meteorologia desenvolupava la seva pròpia investigació, gravant dades meteorològiques des de dins dels mateixos tornados per conèixer millor els mecanismes de gestació dels tornados i amb això millorar les prediccions.
Al seu costat hi treballaven el seu propi fill, Paul Samaras, i Carl Young, un meteoròleg que després de participar en una aventura de dos mesos perseguint tempestes, va deixar la seva carrera a Hollywood per estudiar la dinàmica dels tornados.
Carl va obtenir recentment la llicenciatura en Ciència Atmosfèrica per la Universitat de Nevada, Reno, i després de conèixer a Tim en una conferència meteorològica havien seguit junts més de 125 tornados des de la primavera del 2003. Descansin en pau.