Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 23 de juny del 2013

Dissabte de platja malgrat els núvols baixos i previsió per avui

Dissabte de platja a la Cala del Morro del Vedell. Imatge d'ahir al migdia.


Ahir dissabte es va poder gaudir d'un dia de platja gràcies a l'ambient assolellat que hi hagué, sobretot al matí, malgrat la presència d'alguns intervals de núvols baixos que feren una mica la guitza a estones sobretot a la tarda.
Els 30ºC de temperatura de xafogor que hi havien a primeres hores de la tarda i la jornada festiva per a molts, ompliren les nostres platges en mig d'un ambient de Festa Major, unit al propi cap de setmana llarg de Sant Joan.
Com veieu a les imatges, la mar estava molt tranquil·la i la manca de vent destacable deixava un dia molt agradable pels banyistes.

De cares a avui diumenge, a Palamós hem d'esperar un dia molt similar al d'ahir, tot i que els núvols podran crèixer amb una mica més d'empenta i augmenta la possibilitat que caiguin quatre gotes a la tarda/vespre.
La temperatura no tindrà grans canvis., així mateix, el més destacable serà l'entrada de vent del nord a partir de la nit, el qual bufarà de forma moderada al nostre sector costaner, però atenció, ja que mar endins i a la zona del cap de Creus la tramuntana pot arribar als 35 nusos de mitjana, amb forta maror i àrees de maregassa.
Aquesta situació de nord vindrà provocada per l'entrada d'una falca anticiclònica i la presència de baixes pressions cap al Golf de Gènova.

Es recomana que en cas de fort vent es prenguin més precaucions del que és habitual alhora de llençar material pirotècnic a la Revetlla de Sant Joan. Cal recordar que està prohibit encendre fogueres i llençar qualsevol material pirotècnic a menys de 500 metres del bosc.


La platja amb nombrosos banyistes i algunes atraccions de fira. Imatge típica d'aquests dies.


El temps assolellat d'ahir a la tarda amb algun Stratocumulus decoratiu al fons.


Màximes enregistrades ahir dissabte 22 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 24,6ºC (12,6ºC)., la Bisbal d'Empordà 24,6ºC (13,0ºC)., la Tallada d'Empordà 23,4ºC (13,4ºC)., Torroella de Montgrí 22,9ºC (13,6ºC)., Castell d'Aro 22,4ºC (14,2ºC).

Dades meteorològiques d'ahir dissabte 22 de juny del 2013 a Palamós., temperatura màxima 22,7ºC, mínima 15,3ºC. Vent amb predomini del component SE, a 10km/h de mitjana a les hores centrals. Ratxa màxima de vent 23km/h S0. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 74%. (Dades de meteoclimatic.com)


Núvols baixos i clarianes ahir dissabte a la tarda.