Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 14 de juny del 2013

Dijous típic d'estiu i previsió per avui divendres

Camps de blat i cel asserenat a prop del mas Bofill ahir al matí. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 (minut 31:14).


Malgrat el temps fresc del mes passat, aquest mes de juny ja s'ha encarregat de fer rossejar els camps de gramínies com els que podem veure a les imatges d'avui, on el blat es va preparant per a la sega a prop del mas Bofill.
Aquests camps de blat, ahir dijous es van beneficiar del sol de justícia que hi hagué, amb temperatures que a les vuit del matí ja rondaven els 22ºC a Palamós.

L'ambient assolellat típic d'aquestes dates i el fet que bufés una mica de vent de garbí, va propiciar que cap a l'interior del Baix Empordà es superessin els 30ºC de màxima.
La calor que va fer ahir es preveu que es mantingui de forma similar avui divendres, però durant el cap de setmana encara podrà apretar més, amb algunes màximes que s'aproparan als 35ºC a l'interior de la comarca.
Tot i la calorada, a la costa no es descarta que pugui entrar algun banc de boira de mar de forma passatgera, tal com ja va passar ahir a la costa central.
Des de Palamós, encara que no es va observar boira, podem veure com la imatge inferior ens mostra boirina ahir al migdia mirant cap a Platja d'Aro, amb una mica de marejol aixecat pel vent de garbí.

D'altre banda, un altre ingredient típic de l'estiu són les tempestes pirinenques i ahir no van fallar, no obstant, les més importants es concentraren al Pirineu de Lleida amb valors de 24,0mm al Lac Redon, 20,4mm a Viella o 11,7mm a Bonaigua.
Al Pirineu gironí només caigueren petits ruixats., com a valors més destacats trobem 1,2mm a Ulldeter, 1mm a Das o 0,4mm a Malniu. Dades de meteo.cat

Dijous va ser un dia de platja. Al fons de tot s'aprecia boirina.


Màximes enregistrades ahir dijous 13 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 31,7ºC (15,4ºC)., Monells 31,5ºC (14,4ºC)., la Bisbal d'Empordà 31,4ºC (15,2ºC)., Torroella de Montgrí 29,5ºC (15,8ºC)., Castell d'Aro 26,5ºC (16,1ºC).

Dades meteorològiques d'ahir dijous 13 de juny del 2013 a Palamós., temperatura màxima 24,7ºC, mínima 17,8ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb cel asserenat al matí i alguns núvols alts i mitjans decoratius a la tarda/vespre (Ci, Ac). Vent amb predomini del component SSO, a 10/15km/h de mitjana a les hores centrals. Ratxa màxima de vent 29km/h SO. Estat de la mar amb mar plana o arrissada al matí i marejol a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1019Pa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 64%. (Dades de meteoclimatic.com)


Dues imatges més dels camps de blat a prop del mas Bofill


Camps de blat i cel asserenat ahir al matí a prop del mas Bofill. Imatge mostrada al Temps de TV1 Catalunya.


Camps de blat i cel asserenat a prop del mas Bofill. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3.


Per avui divendres, a Palamós tindrem un temps assolellat, però amb intervals de núvols alts i mitjans, sobretot al matí i al vespre.

La temperatura màxima serà similar al dia anterior.

El vent en el nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma fins a migdia. A partir del migdia i a la tarda s'espera vent de garbí o migjorn a 8/12 nusos de mitjana. A la nit hi haurà vent fluixet de direcció variable o calma.

A mar tindrem mar arrissada durant aquest matí arran de costa i maror mar endins. A partir del migdia hi haurà marejol arran de costa, amb maror mar endins.