Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 11 de juny del 2013

Més calor per avui dimarts i dades d'ahir dilluns

Mapa de diferència entre les màximes d'ahir dilluns i les d'avui dimarts. Veiem com poden ser 2 o tres graus més altes.


Després que ahir dilluns les temperatures es quedessin en uns valors molt semblants als assolits el passat diumenge, avui dimarts ja es notarà una pujada d'entre dos i tres graus respecte el dia abans, amb màximes que rondaran els 26ºC cap a l'interior de la comarca i els 22/23ºC a la línia costanera, amb sensació de xafogor.

Aquest ambient càlid, a Palamós vindrà acompanyat per un domini del sol, però el cel es podrà veure enterenyinat per núvols alts.

Pel que fa al vent, cal preveure que a partir del migdia entri vent fluix de garbí, amb algun cop moderat a la tarda., de cares al vespre/nit el vent tendirà a desaparèixer, com es diu popularment "el garbí a les set se'n va a dormir".


Dades d'ahir dilluns


Cumulus d'ahir dilluns al migdia. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya (minut 25:35).


Màximes enregistrades ahir dilluns 10 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 24,6ºC (11,0ºC)., la Bisbal d'Empordà 24,4ºC (11,2ºC)., la Tallada d'Empordà 24,3ºC (12,2ºC)., Torroella de Montgrí 24,2ºC (12,3ºC)., Castell d'Aro 21,5ºC (10,7ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 10 de juny del 2013 a Palamós., temperatura màxima 20,3ºC, mínima 13,3ºC. Estat del cel amb núvols baixos abundants al matí (St, Sc i Cu) i clarianes., tarda amb domini del sol i algun núvol alt i baix decoratius (Ci, Sc). Vent amb predomini del component SO, a 10km/h de mitjana a les hores centrals i vent en calma al vespre. Ratxa màxima de vent 31km/h SO. Estat de la mar amb marejol al matí i a la tarda, mar de fons del SO, i mar arrissada al vespre. Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 72%. (Dades de meteoclimatic.com)