Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 19 de novembre del 2010

Butlletí climàtic del mes d'octubre


La pluja ens ha acompanyat tot el mes.


Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el mes d'octubre de 2010 ha estat termomètricament fred a gran part de Catalunya, tret de punts del litoral Central on el mes s'ha de qualificar de normal o càlid. Pluviomètricament, el mes ha estat plujós a gran part del territori, i fins i tot molt plujós al Pirineu oriental i a punts
del Prepirineu occidental i del Vallès Oriental. En canvi, a àmplies zones del litoral i prelitoral Sud i a punts del litoral Central, el prelitoral Nord, la depressió Central i el Pirineu occidental, el mes s'ha de qualificar de normal o sec.
Pel que fa al vent, el mes d'octubre ha estat marcat per l'episodi que va afectar el Prepirineu i el Pirineu els dies 25 i 26.


Si ens centrem en Palamós, podem dir que el mes d'octubre ha tingut una temperatura mitjana d'uns 14 cº, això ens indica que la temperatura mitjana ha estat dos graus inferior del que és normal. Aquesta situació es repeteix a la part nord, del centre i a l'est del Baix Empordà, amb valors no tant baixos en punts de la meitat oest de la comarca.


Pel que fa a les precipitacions, els 125,6 mm que han caigut a Palamós al llarg del mes d'octubre, indiquen que ha plogut un 10 % més del que és normal. Aquesta situació de pluges abundants es repeteix a tot el Baix Empordà.


Per una informació més detallada accediu al següent enllaç.