Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 2 de novembre del 2010

Posta de Sol des de Manresa



En Jordi Preñanosa Serra, m'ha fet arribar un parell de fotografies molt boniques de la posta de sol d'aquest passat diumenge a Manresa, capital del Bages., gràcies per mostrar-nos aquestes imatges!

Com podeu observar, degut a la baixa posició de l'astre rei a l'horitzó, els núvols de desenvolupament vertical que apareixen al fons, es veuen molt foscos, ja que els rajos solars no els il.luminen per la cara que nosaltres veiem. Aquest núvols reflexen la inestabilitat que quedava degut al pas del sistema frontal que ens va creuar diumenge., segurament es tracta de cúmulus congestus, els quals podem observar-los al darrere de les muntanyes. També es poden veure uns altres tipus de núvols més trencats i també molt foscos, es tracta de núvols baixos, segurament estratocúmulus o cúmulus, situats al davant de les muntanyes.

A més, podem veure com al fons de la fotografia apareixen uns núvols de colors groguencs i situats en un nivell superior, els quals es veuen il.luminats pels rajos solars. Aquests núvols no són gaire gruixuts i alguns són travessats per aquests rajos., possiblement es tracti de núvols mitjos o alts, del tipus altocúmulus o altostratus.