Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 27 de novembre del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst per aquest dissabte al migdia.


Avui dissabte a Palamós, es preveu que els núvols i l'ambient fred siguin els protagonistes. Podria caure alguna roina o plugim en qualsevol moment del dia, aquestes petites prepitacions poden ser en forma de neu a 400/500 m d'alçada a la Serralada Litoral. A l'interior la cota de neu podria ser més baixa , tot i que les possibilitats de precipitació serien molt escasses.

La temperatura màxima pot pujar fins a 10/12 cº a la costa i fins a 8/10 cº a l'interior., al Pirineu es quedaran entre 0/2 cº, serà inferior a les parts més elevades.

El vent al nostre sector costaner durant aquest matí bufarà a uns 6 nusos, amb component sud-oest. A la tarda entrarà tramuntana a uns 8 nusos.

L'estat de la mar durant les properes hores es mantindrà calma o arrissada arran de costa, amb marejol mar endins. Aquesta situació es repetirà a la tarda.


Onatge previst per aquesta tarda al Mediterrani. Observeu com serà poc destacable a la nostra zona.


Aquest diumenge es preveu altre vegada molt ennuvolat i fred, amb possibilitats que caigui algun plugim o alguna roina, al llarg del dia, amb una cota de neu que pujarà respecte la jornada anterior, fins als 800/1000 m a totes les zones, tot i que en alguna fondalada de l'interior pot nevar en cotes inferiors de forma anecdòtica. Les temperatures no experimentaran grans canvis.

El vent al nostre sector marítim bufarà a uns 15 nusos de tramuntana, al llarg de la nit de dissabte. Durant la matinada de diumenge continuarà la tramuntana amb menys intensitat. Al matí tindrem vent fluix de component nord i oest. A la tarda tindrem vent de component nord a uns 8/10 nusos, superior al nord del Cap de Begur.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa, i maror mar endins, fins la matinada de diumenge. Al matí hi haurà mar arrissada arran de costa i una mica de maror mar endins, amb mar de fons de nord. A la tarda hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins.