Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 8 de novembre del 2010

Pressió atmosfèrica sota mínims


Mapa de pressió atmosfèrica d'aquesta tarda. Observeu la profunda borrasca situada a les Illes Britàniques.

Avui moltes persones amb problemes ossis o amb alguna antiga operació, hauran notat un cert dolor, fins i tot el mal de cap haurà aparegut en molta altre gent. Tot això és degut al vent, però sobretot a la pressió atmosfèrica extremadament baixa que tenim, producte de la profunda borrasca que hi ha cap a les Illes Britàniques, amb tant sols 962 hpa.

Pressions tant baixes les podem trobar als huracans, no obstant, els efectes d'aquests tipus de borrasques a les nostres latituds no tenen les mateixes conseqüències. Tot i així, el temporal de mar al Cantàbric pot portar ones de 10 m d'alçada, amb ratxes de vent superiors als 100 km/h i pluges intenses en aquell sector.

A Palamós, avui s'ha donat la pressió atmosfèrica més baixa de l'any amb 984 hpa. El temporal de mar s'ha deixat notar, amb ones que a les tres de la tarda arribaven a 2 m d'alçada segons la boia de Puertos del Estado i ones properes al metre arran de costa. El garbí aponentat, responsable d'aquesta alteració, ha bufat a uns 20/25 nusos de vent sostingut, amb una ratxa màxima de 58 km/h. Tot i aquest vent de garbí aponentat, la temperatura només ha pujat fins als 13,6 cº i la mínima ha baixat fins als 8,8 cº, degut a la important entrada d'aire fred que acompanya aquesta borrasca.
Cal afegir que la pluja recollida ahir al vespre/nit va ser d'uns 5 mm. L'estat del cel s'ha mantingut amb nuvolusitat força variable, més important al matí i amb estones de sol a la tarda. Dades extretes de meteoclimatic.com.

Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts tindrem un dia assolellat, sobretot al matí, a la tarda poden aparèixer núvols mitgencs força abundants. No esperem pluja.

La temperatura pot pujar fins als 16/18 cº a la nostra zona, més baixa a l'interior on arribarà als 12/14 cº. La mínima baixarà fins als 9/11 cº a la costa i fins als 4/6 cº a l'interior, amb glaçades al Pirineu.

El vent bufarà a uns 10/15 nusos de component oest, fins la matinada de dimarts. Al matí de dimarts el garbí podrà arribar als 20 nusos, amb ratxes superiors. A la tarda es mantindrà la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins al llarg de tota la jornada, amb onatge direcció sud-oest. Precaució.