Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 14 de novembre del 2010

Dades, previsió, fotos i vídeo d'avui


Imatge d'aquesta tarda amb els kitesurfistes aprofitant la garbinada.


Aquest cap de setmana que deixem enrera ha estat caracteritzat pel fort vent de garbí i l'elevada humitat ambiental., els núvols baixos i alguns núvols mitjos també ens han acompanyat, no obstant, el sol ha predominat damunt de tot. El vent de garbí és el cartell anunciador de l'arribada d'un sistema frontal poc actiu que ens creuarà aquesta matinada. Aquest canvi de temps ens aportarà poca pluja, el que més es notarà serà una baixada força destacada de les temperatures que s'allargarà tota la setmana, juntament amb l'entrada de la tramuntana.

Pel que fa a les dades d'avui , la temperatura màxima ha pujat fins als 17,1 cº i la temperatura mínima ha baixat fins als 15,1 cº. El vent ha bufat a uns 15/20 nusos sostinguts de garbí, amb una ratxa màxima de 47 km/h. L'estat de la mar s'ha vist molt alterat amb una notable mar de fons del sud i una mar de vent del sud-oest, amb ones d'entre 0,5/1 m d'alçada.
Aquesta garbinada ha mantingut la humitat relativa molt elevada, arribant a un màxim del 94 % i un mínim del 87 %. La pressió atmosfèrica ha patit una devallada progressiva, amb un mínim de 1005 hpa i un màxim de 1008 hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns es preveu un dia molt ennuvolat a tota la demarcació. S'espera que caiguin algunes precipitacions poc importants al llarg de la matinada i matí, especialment a la meitat nord. A partir de primeres hores de la tarda i fins al vespre, poden crèixer nuvolades que deixaran alguns ruixats i tempestes localment intenses a l'interior de la demarcació, en especial a la meitat oest, i acompanyades amb calamarsa en algun punt de l'interior de la Selva, Gironès o sud de la Costa Brava. S'espera que algun d'aquests ruixats o tempestes més desgastats ens pugui afectar al llarg de la tarda.

La temperatura màxima pot pujar fins als 14/16 cº a la costa i fins als 12/14 cº a l'interior. , al Pirineu podran quedar per sota dels 10 cº. La temperatura mínima pot donar-se al final de la jornada, amb temperatures d'uns 8/10 cº a la costa i d'uns 6/8 cº a l'interior., al Pirineu rondaran els 0/4 cº i amb temperatures sota zero a les parts més elevades.
Aquestes baixes temperatures podran fer que la cota de neu vagi baixant dels 1600 m al matí fins als 900 m a la tarda, aquest fet portarà alguna nevada entre feble i moderada cap al Montseny, Serralada Transversal i Ripollès.

El vent al nostre sector marítim bufarà a uns 8 nusos de component sud-oest fins la matinada de dilluns. Al matí de dilluns entrarà la tramuntana a uns 8/10 nusos, superior al nord del Cap de Begur. A la tarda tindrem tramuntana a uns 12/15 nusos, al nord del Cap de Begur bufarà a uns 25 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb notable mar de fons de sud, fins la matinada de dilluns, amb ones de 0,5/1 m d'alçada. Al matí tindrem la mateixa situació però hi començarà a haver mar creuada al nord del Cap de Begur. A la tarda tindrem mar creuada amb mar de fons de sud, i mar de vent de nord que ens portarà marejol arran de costa i de maror a forta maror mar endins.


Recull d'imatges de la jornada d'avui



Una franja àmplia d'altocúmulus acompanyava la vista de Palamós.



Aquí es veuen núvols en dos nivells., en un nivell inferior trobem un banc de núvols baixos (estratocúmulus) empesos pel garbí., en un nivell superior s'observen altocúmulus.



Kitesurfistes aprofitant la garbinada, núvols baixos i núvols mitjos.



Una foto semblant.



Primer pla dels kitesurfistes acompanyats per un ambient assolellat.




Vídeo de l'estat de la mar d'avui diumenge.