Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 15 de novembre del 2010

Tarda passada per aigua


Imatge de radar d'aquesta tarda, on es veu la petita tempesta que hem tingut.


La pluja moderada i alguns ruixats més intensos han estat els protagonistes d'aquesta tarda. Aquests ruixats, han tingut un caràcter tempestuós, ja que a les set de la tarda s'ha pogut veure algun llamp, a més, aquesta petita tempesta ha vingut acompanyada per petits grans de calamarsa.
Durant el matí, amb el pas del sistema frontal ja hem tingut alguna feble precipitació, amb 1,8 mm recollits, no obstant, el plat fort ha caigut durant la tarda, just quan ens ha entrat l'aire fred que vé al darrera del front i que s'ha trobat amb humitat suficient en capes mitges i altes de la troposfera, per portar-nos aquestes pluges de tarda. En total, fins a hores d'ara, a Palamós hem recollit 16,8 mm., un altre fet destacable ha estat la devallada de la temperatura, ja que la temperatura mínima del dia s'ha donat fa poca estona amb 9,7 cº.

Altres dades del dia són els 15,7 cº de temperatura màxima que s'han assolit.
El vent ha bufat majoritàriament amb component nord a uns 15/20 km/h, amb una ratxa màxima de 37 km/h.
La mar s'ha mostrat molt calmada arran de costa amb mar arrissada, no obstant, mar endins encara hi havia maror.
La humitat relativa ha tingut un màxim del 95 % i un mínim del 77 %.
La pressió atmosfèrica s'ha mogut entre un màxim de 1014 hpa i un mínim de 1007 hpa.

Altres dades de precipitació al Baix Empordà:

Calonge 20,7 mm
Calonge- Mas Pallí 15,8 mm
La Bisbal 7,4 mm
Verges 7,0 mm
Llafranc 6,8 mm
Palafrugell 5,8 mm

Dades de meteoclimatic.com.



La pluja s'ha convertit en neu a les muntanyes. Imatge d'aquesta tarda on es veu La Molina coberta de neu.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts es preveu amb predomini del sol, però pot romandre algun núvol baix a primeres hores del dia i a la tarda. Encara es pot escapar alguna pluja feble al llarg de la matinada cap al sud de la Costa Brava, a més, poden haver-hi alguns bancs de boira matinal en algunes zones fondes. Durant la resta de la jornada no es preveu pluja.

La temperatura mínima pot devallar fins als 6/8 c º a la costa i fins als 2/4 cº a l'interior, amb temperatures sota zero al Pirineu i algunes zones enclotades.
La temperatura màxima pot pujar fins als 14/16 cº a la costa i fins als 12/14 cº a l'interior., a la zona pirinenca la màxima es quedarà per sota dels 10 cº positius.

El vent bufarà fluix de component nord i oest, durant la nit de dillluns. A la matinada de dimarts i primeres hores del matí, la tramuntana podrà entrar a uns 12/18 nusos, més reforçada al nord del Cap de Begur. Al matí la tramuntana pot bufar a uns 12/15 nusos. A la tarda es mantindrà la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa, amb maror mar endins, fins la matinada de dimarts., al nord del Cap de Begur hi haurà forta maror (ones de 2,4 m). Al matí tindrem la mateixa situació igual com a la tarda, encara que el temporal de tramuntana es pot intensificar una mica més mar endins.