Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 7 de novembre del 2010

Un diumenge molt ennuvolat


Foto d'aquest migdia.

Aquest diumenge ha estat molt ennuvolat, amb tant sols algun plugim que ha aparegut durant el vespre, amb un 1 mm recollit fins ara, donant un ambient de plena tardor., a més, la foscor del dia i les poques hores de llum, han donat un ambient molt trist. Si ens fixem amb les dades d'avui podem comprobar com la temperatura màxima ha pujat fins als 16,3cº i la mínima ha baixat fins als 11,4cº. El vent ha bufat fluix de component nord, amb una ratxa màxima de 31 km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb mar arrissada o marejol arran de costa, no obstant, al llarg de la tarda s'ha vist notablement alterat mar endins, amb ones d' 1'4m segons la boia de Puertos del Estado.
La pressió atmòsferica ha patit una forta baixada ja que s'ha mogut des de 1014 hpa fins a 1003 hpa., tot això és degut perqué ens trobem dins del radi d'acció d'una profunda borrasca de tant sols 970 hpa en el seu centre, situada cap a Irlanda, la qual provocarà un fort temporal a tot el Cantàbric, i en menor mesura també en molts punts del Mediterrani amb vent i onatge forts.
La humitat per la seva banda, ha tingut un màxim del 97 % i un mínim del 64 %. Dades de meteoclimatic.com.


Imatge de radar on es veuen els plugims d'aquest vespre.

Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns es preveu molt ennuvolat, però amb l'obertura d'alguna clariana a partir de la tarda, no s'espera pluja. A la resta de demarcació, podria caure algun ruixat a l'Alt Empordà.

La temperatura màxima serà d'uns 14/16cº a la costa i d'uns 12/14 cº a l'interior. La temperatura mínima baixarà fins als 8/11 cº a la costa i fins als 4/6 cº a l'interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 12/15 nusos de component nord, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí de dilluns entrarà garbí a uns 18/22 nusos amb ratxes superiors. A la tarda es mantindrà el garbí a uns 22/25 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, fins la matinada de dilluns. Al matí de dilluns tindrem maror arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda es mantindrà la mateixa situació arran de costa, amb mar de fons del sud-oest i forta maror mar endins.


Cel ennuvolat i el Far.