Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 3 de setembre del 2018

Font dels Prats Gelats


A poca distància del dolmen de Can Reparat, a la vora d'un camí que trenca a mà esquerra, en direcció a les restes del Mas Riera, podem trobar una font poc coneguda.
Molt possiblement (a falta de confirmació oficial) es tracta de l'anomenada "font dels Prats Gelats", la qual apareix en una falla en granitoides.
El seu nom podria fer pensar que es troba situada en un lloc on hi han prats, però en realitat està envoltada de bosc i bardisses., malgrat tot, és possible que antigament estigués a prop d'uns prats, ja que ben a la vora existeix una extensa zona molt embardissada i engolida pel bosc, sospitosa d'haver sigut una antiga zona oberta amb prats o feixes.
Malauradament, la manca de pluges abundants en els darrers mesos ha fet que aquesta font citada en mapes de l'ICC es trobi completament seca. No obstant això, l'indret és bonic de veure i mereix una visita.
Resseguint el camí que porta fins a la font podem veure algunes formacions rocoses molt curioses, amb blocs granítics o castells, un pi monumental i una vella rulot que algú va deixar fa molts anys. Aquesta rulot dona un cert aire de misteri a l'indret i presenta dos forats fets per impactes de perdigons.