Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 9 de febrer del 2012

Nit molt freda a tota la comarca


Imatge d'aquesta tarda captada per la càmera de TV3 de l'Estartit. Observeu com hi havien molts núvols alts.


El pas d'una banda nuvolosa formada per núvols alts i la posta de sol vermellosa, han trencat una mica la monotonia dels darrers dies on el sol i el vent de tramuntana són els protagonistes.
Un altre fet destacable d'avui dijous, ha estat la lleugera recuperació de les temperatures màximes, no obstant, la passada matinada, degut a l'encalmament del vent, les temperatures mínimes han tornat a deixar-nos glaçades febles o moderades a tota la comarca sense excepcions, a més, s'ha notat una inversió tèrmica força marcada, tal com es veu si comparem la temperatura mínima assolida a l'estació de Calonge situada a 16 msnm i l'assolida a Calonge-Mas Pallí, situada a 120 msnm, on veurem que a més alçada ha fet menys fred.

Aquestes són algunes de les màximes i les mínimes d'avui dijous al Baix Empordà:

Bellcaire d'Empordà 11,3º C i -6,1º C., Calonge 11,0º C i -4,2º C., Les Olives 11,0º C i -3,5º C., Verges 10,8º C i -4,0º C., Begur 9,0º C i -3,1º C., Calonge -Mas Pallí 8,1º C i -0,3º C., Sant Feliu de Guíxols 9,0º C i -1,6º C.

D'altre banda, a Palamós hem obtingut els registres següents., temperatura màxima 9,2º C, mínima -2,1º C. Estat del cel asserenat fins a mitja tarda, llavors ha quedat enterenyinat per cirrus. Vent fluix de direcció variable, amb predomini del garbí a migdia, ratxa màxima 18 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa, mar de fons de gregal. Pressió atmosfèrica màxima 1027 hpa, mínima 1022 hpa. Humitat relativa màxima 76 %, mínima 44 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

A Palamós cal esperar una jornada assolellada, amb alguns núvols alts de bon matí i alguns núvols baixos dispersos durant la resta del dia, a més, el vent fred de tramuntana pot tornar a guanyar força. A la resta de la demarcació es preveu un dia dominat pel sol, amb núvols alts a primeres hores i intervals de núvols baixos en sectors costaners.

La temperatura màxima pot ser més baixa en conjunt., pot pujar fins a 5/8º C a la costa, fins a 4/7º C a l'interior i fins a -5/4º C al Pirineu. La mínima pot devallar fins a -2/4º C a la costa, fins a -8/-4º C a l'interior i fins a -10/-5º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 10/12 nusos, durant la nit/matinada de dijous a divendres., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 32/36 nusos. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 18/22 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 32 nusos. A la tarda tindrem una situació similar. A la nit hi haurà un manteniment de la tramuntana a 16/20 nusos arran de costa i a 28/32 nusos mar endins.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí i a la tarda seguirà el temporal de tramuntana, especialment lluny de la protecció del relleu litoral.

Atenció, ja que durant el cap de setmana, continuarà el temps desagradable de ple hivern, on altre vegada tornarem a tenir una intensificació de la fred, amb més sensació de fredor degut al vent fort de tramuntana que hi haurà.



Mapa de temperatura a 850 hpa prevista per la nit del divendres. Observeu com ens entra una altre llengua d'aire fred amb temperatures inferiors a -10º C.