Surfista en una ona de Teahupoo.
Teahupoo és un poble situat a la costa sud-oest de l'illa de Tahití, Polinèsia Francesa, al sud de l'Oceà Pacífic. Aquest indret és un lloc mític en el món del surf, ja que hi solen haver les ones més espectaculars per practicar aquest esport. El nom de Teahupoo té l'origen en el nom d'un antic rei tahitià. Literalment, aquesta paraula significa "mur de calaveres", ja que aquest rei tahitià era un gran guerrer temut per la seva afició a col·leccionar els caps dels seus enemics.
Les aigües transparents de Teahupoo, quan hi ha una mica de mar de fons o s'acosta una pertorbació, es transformen i són capaces de formar una de les ones més esperades pels surfistes de tot el món. Les parets d'aigua s'eleven per sobre el mar de forma regular uns 2 o 3 metres, i quan arriba l'ocasió, poden assolir fins a 20 metres d'alçada i donar imatges impressionants.
Cada any és el lloc on s'hi realitza la competició de surf Billabong Pro Tahiti, que forma part de la World Championship Tour (WCT) de l'Associació Mundial de Surf i és una prova del circuit mundial de l'Associació Internacional de Bodyboard.
Els pioners Mike Stewart i Ben Severson, van ser els primers en navegar a Teahupoo el 1986 i aviat es va convertir en un lloc mític conegut mundialment.
Mapa de Tahití on es veu la localització de Teahupoo al sud est de l'illa.
Aquesta onada, coneguda especialment per trencar a l'esquerra, té unes pauses característiques degut a un escull submergit a molt poca profunditat, situació que els navegants han de tenir en compte al sortir a remar.
La llegendària reputació de Teahupoo és, en part, deguda a la seva forma única, ja que crea un gran túnel al seu interior a causa de la forma específica dels esculls de sota l'onada.
Per les seves característiques, Teahupoo es va incloure en la llista de les 10 ones més mortals del món i es coneix com la "onada més forta del món". Des del 2000 hi han hagut 5 morts registrades., la més impactant fou la del surfista local Briece Taerea a l'any 2000, degut als cops rebuts contra els esculls en ser engolit per una onada de 4 metres, una setmana abans de la competició mundial.
Onada Teahupooo filmada el 27 d'agost del 2011.