Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 19 de febrer del 2012

Quatre gotes i més tramuntana


Imatge de radar a les 20:36 h on s'aprecien alguns ruixats a la nostre comarca.


Després d'un dissabte caracteritzat per l'ambient assolellat, al llarg d'avui diumenge, tal com estava previst, el pas d'un sistema frontal poc actiu ha deixat alguns ruixats anecdòtics durant aquest vespre, repartits desigualment a tot el Baix Empordà.

Algunes de les dades de precipitació d'aquest vespre al Baix Empordà són (dades fins les 21:00h):

Monells 2,8 mm., Torroella de Montgrí 1,7 mm., La Bisbal d'Empordà 1,2 mm., Castell d'Aro 0,7 mm o La Tallada d'Empordà 0,4 mm.

Malauradament, aquestes pluges de ben poca cosa serviran, ja que es preveu un increment i una persistència del vent sec de tramuntana, el qual farà desaparèixer ràpidament la poca humitat deixada per les minses precipitacions., per tant, seguim amb la tònica que ens està deixant la situació meteorològica de les darreres setmanes, caracteritzada per una manca de precipitacions molt acusada que ja dura dos mesos i amb perspectives que així segueixi en el que resta de mes, amb els perjudicis que aquest fet pot reportar en alguns cultius de secà.

Dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 13,4º C, mínima 3,0º C. Estat del cel amb nuvolositat variable i algun petit ruixat al vespre. Pluja 0,3 mm. Vent del nord a 4 nusos durant la matinada i vent de garbí a mitja tarda a 5/10 nusos, ratxa màxima 29 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1022 hpa, mínima 1020 hpa. Dades de meteoclimatic.com, meteo.cat i Puertos del Estado.



Mapa de temperatura a 850 hpa previst per dilluns a la tarda. Comprobeu com ens entren isos de -5º C. Clicar per ampliar.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós es preveu una jornada assolellada, amb vent persistent de tramuntana que assecarà les quatre gotes caigudes, juntament amb la permanència d'algun núvol baix decoratiu. A la resta de la demarcació el dia també serà assolellat., no obstant, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns, encara es pot escapar algun ruixat al sud de la Costa Brava. El vent de tramuntana tornarà a bufar amb ratxes fortes, especialment a l'Alt Empordà i en menor mesura al Baix Empordà, així com en els cims del Pirineu. Com que l'entrada de vent del nord vindrà acompanyada per aire fred amb isotermes de -4/-5º C a 850 hpa., la temperatura podrà ser inferior al dia anterior.

La temperatura màxima pot arribar fins a 10/12º C a la costa, fins a 8/10º C a l'interior i fins a 0/8º C al Pirineu. La temperatura mínima pot baixar fins a -10/-4º C al Pirineu, fins a -4/1º C a l'interior i fins a 1/3º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 20/24 nusos, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 28/32 nusos. Al matí hi haurà vent del nord a 14/18 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur bufarà tramuntana a 24/28 nusos. A la tarda bufarà tramuntana a 22/26 nusos., mar endins pot bufar a 32 nusos. A la nit seguirà el vent del nord a 18/22 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins la tramuntana pot bufar a 24/28 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem marejol arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda i a la nit s'espera una situació similar, amb àrees de maregassa mar endins.



Imatge de radar a les 20:12 h.