Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 8 de juny del 2012

Dades i imatges amb Altocumulus floccus virga


Altocumulus floccus virga d'ahir dijous a la tarda.


La jornada d'ahir dijous a Palamós, tot i començar amb alguns bancs de boira d'advecció durant la matinada i el matí, els quals, s'internaren fins a l'interior de la demarcació, la resta del dia estigué marcat per l'ambient assolellat.
Al llarg de la tarda, l'apropament d'un sistema frontal que deixà algunes tempestes al Pirineu, vingué acompanyat per la presència dels sempre curiosos Altocumulus floccus virga, tal com podem veure a les imatges que vaig captar al llarg de la tarda. Cal destacar que aquests núvols moltes vegades són anomenats "núvols medusa" de forma popular.

Pel que fa a altres dades destacades d'ahir dijous 7 de juny a Palamós., la temperatura màxima pujà fins als 22,4ºC i la mínima sigué de 18,1ºC. El vent bufà del sud-oest a 15km/h de mitjana durant la tarda, ratxa màxima 34km/h. Aquest vent de llebeig alterà de forma progressiva l'estat de la mar fins que quedà maror generalitzada., a partir del vespre quedà marejol arran de costa i maror mar endins. La humitat fou molt elevada, amb un màxim del 95% i un mínim del 85%. La pressió atmosfèrica notà el pas del front, ja que oscil·là entre un màxim de 1010hPa i un mínim de 1004hPa.



Imatge de la boira costanera d'ahir al migdia a la platja de Sant Feliu de Guíxols. Autor: Ferran Massanas Bosch. Font: http://www.324.cat/



El cel enterbolit del passat dimecres 6 de juny a Palamós, amb abundants núvols alts, deixants dels avions i boirina.


D'altre banda, el passat dimecres sis de juny, a Palamós el dia començà amb grans clarianes acompanyades per intervals de núvols alts i baixos, juntament amb bromes i boirines. Aquesta nuvolositat un xic trencada i la mala visibilitat, ens acompanyà tot el dia, tal com mostra la imatge superior captada des de Cap Gros.

La temperatura màxima pujà fins als 22,2ºC i la mínima baixà fins als 18,3ºC.
Un altre fet destacat el trobem en la variabilitat del vent, ja que durant la matinada i matí bufà vent de garbí a uns 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 37km/h., en canvi, a la tarda el vent bufà molt fluix amb component est, situació que es perllongà durant les següents hores, propiciant que entressin en terra els bancs de boira marina. La pressió atmosfèrica pujà fins als 1012hPa i baixà fins als 1010hPa. La humitat també sigué molt alta, amb un màxim del 97% i un mínim del 86%. Dades de meteoclimatic.com.

Recull d'imatges dels Altocumulus floccus virga observats ahir dijous: