Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 30 de juny del 2012

Dissabte amb boires d'advecció


Imatge de la boira de mar tapant la línia de la costa a la badia de Palamós.


Una vegada més, la massa d'aire càlid que ens envaeix i la temperatura més fresca de l'aigua del mar, han facilitat la formació de les típiques boires d'advecció o boires marines.
Aquestes boires es veien força més destacades mar endins, però el gir del vent a component est les apropava fins a terra de forma intermitent, sense internar-se molts metres terra endins, però esborrant del paisatge els edificis alts de primera línia de mar.

Juntament amb aquestes boires o núvols baixos denominats Stratus, hi hem d'afegir la pols en suspensió que encara ens afecta, la qual donava un color blanquinós al cel.



Boires de mar tapant a badia de Palamós aquesta tarda amb cel blanquinós degut a la pols sahariana.


Altres dades destacades d'avui dissabte a Palamós., temperatura màxima 25,1ºC, mínima 21,0ºC. Estat del cel amb domini del Sol, però a estones es veia apagat degut a l'entrada de boires de mar i a la calitja., de bon matí el cel s'ha presentat cobert per núvols baixos. Vent de component nord-est, est i sud-est a 5/10km/h, ratxa màxima 29km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, mar de fons de xaloc.
Pressió atmosfèrica màxima 1011hPa, mínima 1009hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 79%. Dades de meteoclimatic.com



Boira tapant els edificis alts de primera línia de mar.