Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 11 de juny del 2012

Molts núvols però poca pluja


Imatge captada aquest vespre des de Romanyà de la Selva amb el cel amenaçador.


Les darreres hores han estat marcades per la presència d'una àrea de baixes pressions que abarca la major part d'Europa. Aquest fet ens està propiciant l'arribada d'abundant nuvolositat en varis nivells que segueix la circulació general atmosfèrica de l'oest i una pressió en superfície molt baixa.
Coincidint amb aquesta situació de l'oest, avui estem tenint el pas d'un ampli solc d'aire fred en alçada, amb isotermes d'uns -20ºC a 500hPa, el qual, actualment està generant algunes tempestes moderadament intenses al nord de la demarcació gironina i en altres indrets.

A Palamós, aquesta inestabilització atmosfèrica s'ha notat amb el vent insistent de llebeig que hi hagué ahir a la tarda, juntament amb la caiguda d'alguns petits ruixats pre frontals que ens deixaren quatre gotes durant la nit de diumenge a dilluns.



Mapa de pressió en superfície d'avui a les 18:00h. Observeu com tenim una extensa àrea de baixes pressions a la major part d'Europa.



Mapa de temperatura i geopotencial a 500hPa previst per aquesta mitjanit.


Pel que fa a les dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 21,1ºC, mínima 17,4ºC. Estat del cel ennuvolat a primeres hores i al vespre, amb grans clarianes a les hores centrals. Pluja inapreciable de matinada. Vent de garbí a 15km/h de mitjana fins al vespre., llavors ha entrat la tramuntana a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 45km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i amb maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1011hPa, mínima 1005hPa.



Imatge de radar de la nit de diumenge a dilluns on veiem els petits ruixadets que queien.


D'altre banda, ahir diumenge a Palamós vàrem tenir les següents dades., temperatura màxima 22,5ºC, mínima 17,1ºC. Estat del cel amb nuvolositat abundant en varis nivells i algunes clarianes. Vent de llebeig a 20/km/h de mitjana, ratxa màxima 35km/h. Estat de la mar amb marejol o maror generalitzada, sobretot a la tarda.
Pluja 0,8 mm. Humitat relativa màxima 93%, mínima 67%. Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1008hPa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós cal esperar una jornada amb nuvolositat variable, siguent més compacte a primeres hores i a la tarda/vespre. No es descarta que caigui algun petit ruixat durant la nit/matinada de dilluns a dimarts.

A la resta de la demarcació gironina el dia també es presentarà amb estones de nuvolositat abundant i grans clarianes al centre del dia. Pot caure algun ruixat o nucli tempestuós acompanyat amb calamarsa al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts, siguent més destacats a l'interior que a la costa. A la tarda pot tornar a ploure en forma de ruixats o amb alguna tempesta, cap a l'interior de la demarcació, sobretot a la meitat oest i al Pirineu.

La temperatura màxima rondarà els 22/26ºC a l'interior, els 20/23ºC a la costa i els 14/20ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/15ºC a l'interior, fins a 13/17ºC a la costa i fins a 4/12ºC al Pirineu.

El vent en el nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts., al nord del cap de Creus tindran mestral a 16/20 nusos. Al matí tindrem vent molt fluix de garbí o calma. A la tarda s'espera vent fluix de direcció variable. A la nit hi haurà vent fluix del nord, amb mestral a 20 nusos al nord del cap de Creus.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es mantindrà amb maror mar endins i marejol arran de costa, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Durant la resta del dia hi haurà maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa., al nord del cap de Creus hi haurà forta maror.