Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 18 de juny del 2012

Sortida de Sol d'avui dilluns i cel amb cabretes


La sortida de Sol d'avui dilluns des d'El Cap Gros.


Avui dilluns hem tingut una bona representació dels núvols que indiquen un canvi de temps.
Ja amb les primeres llums del dia es podia observar una capa de núvols alts, com avantsala de l'arribada del sistema frontal desgastat que està creuant Catalunya en aquests moments, del qual en podem esperar quatre gotes al llarg de les immediates hores.
Uns altres núvols que hem vist durant tot el dia han sigut les típiques cabretes o Altocumulus floccus, entapissant grans àrees del cel i donant imatges molt boniques amb aquests núvols mitgencs com a protagonistes.



Cel amb cabretes avui a la tarda.


Pel que fa a altres dades destacades d'avui dilluns 18 de juny a Palamós., temperatura màxima 25,0ºC, mínima 19,1ºC. Vent predominant de l'est-nord-est a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 31km/h. Estat de la mar amb marejol generalitzat, mar de fons del sud-est. Humitat relativa màxima 95%, mínima 56%. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1015hPa.
Dades de meteoclimatic.com


D'altre banda, a Palamós cal esperar que puguin caure quatre gotes durant les immediates hores. Al llarg del dia, tot i el domini del Sol, el cel estarà enterenyinat per núvols alts i mitgencs. A la resta de la demarcació gironina no es descarta que caigui algun ruixat de tarda a l'interior, sobretot al Pirineu. La temperatuta màxima rondarà els 30ºC a l'interior i els 23/26ºC a la costa. La mínima pot baixar fins a 17/20ºC a la costa, fins a 14/18ºC a l'interior i fins a 10/14ºC al Pirineu.

El vent en el nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component est fins a migdia. A la tarda esperem una situació similar. A mar tindrem mar arrissada fins a primeres hores del dia., amb el pas de les hores quedarà amb una mica de marejol amb mar de fons de xaloc.


Sortida de Sol d'avui amb núvols alts