Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 20 de desembre del 2012

El pas d'un front desgastat deixa un dijous ennuvolat

Tarda ennuvolada a Calonge.


La gran borrasca de l'Atlàntic, genera un reguitzell de fronts que ens arriben molt desgastats seguint la circulació general de l'oest o zonal i avui hem tingut un altre tast d'aquesta situació.
L'arribada de les restes d'un front fred ens ha deixat un dia molt ennuvolat, especialment a la tarda, però sense precipitacions, tal com veiem a la imatge superior.

L'ambient ennuvolat no ha sigut l'únic factor que denotava el pas d'un sistema frontal. Un altre dels símptomes del seu trànsit per sobre nostre ha sigut la devallada de la pressió en superfície, la qual, ha baixat fins als 1012hPa. Abans de la seva arribada també s'ha notat el típic vent del sud-oest que el precedeix, amb una ratxa màxima de 50km/h aquesta matinada.

Així mateix, tot i que el llebeig ha bufat a uns 20/25km/h de mitjana fins les 9 del matí, entre les 9 i les 12:00h ha disminuït fins a 10km/h de mitjana., en canvi, entre el migdia i el vespre ha quedat vent de component est a 2/5km/h de mitjana o calma.

Cal destacar que aquesta gran variabilitat en la força i direcció del vent, ha fet una mica la guitza a la segona jornada de la famosa regata internacional Christmas Race que es disputarà fins el proper diumenge en aigües palamosines.


Gràfiques ambb les dades meteorològiques d'avui dijous. Veiem com el vent ha amainat de sobte durant el matí (gràfica central).


Altres dades meteorològiques d'avui dijous 20 de desembre a Palamós., temperatura màxima 14,9ºC., mínima 12,4ºC. Estat del cel amb abundants núvols en varis nivells (Ci, Cs, As, Ac i Sc). Molta rosada de bon matí. Estat de la mar amb maror generalitzada fins a la tarda (onatge sig. d'un metre d'alçada a les 12:20h davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 71%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.


Aquest divendres, a Palamós tindrem un dia amb intervals nuvolosos en varis nivells i mala visibilitat amb humitat elevada. A la resta de la demarcació es pot escapar algun plugim o petit ruixat de tarda prop del Pirineu i les Alberes.

La temperatura màxima pot ser una mica més elevada que avui, però la mínima serà més baixa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component nord o restarà en calma, durant les properes hores. Al matí i a la tarda esperem vent fluixet de direcció variable o calma. A la nit tindrem vent fluixet de component nord o calma., al nord del cap de Creus pot bufar mestral a 20 nusos. L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada, amb mar de fons, durant la nit/matinada de dijous a divendres. La resta del dia s'espera marejol arran de costa i maror mar endins.