Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 27 de desembre del 2012

Un altre bonic capvespre des de Romanyà de la Selva

El bonic capvespre d'avui dijous des de Romanyà de la Selva. Al fons apareix la silueta del Montseny.


L'arribada d'abundants franges de núvols alts pel nord-oest de la península Ibèrica, ens ha deixat un dijous amb el cel enterenyinat. Aquest núvols prims formats majoritàriament per Cirrus, han propiciat una albada i un capvespre molt bonics amb un cel rogent molt fotogènic.

Les fotografies d'avui han estat captades des de Romanyà de la Selva, antic poble de masos disseminats, situat a dalt les Gavarres i actualment pertanyent al municipi de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà). Aquest mirador privilegiat de les Gavarres i de la plana de la Selva, fou escollit com a residència per la famosa escriptora Mercè Rodoreda i també com el seu lloc de repòs etern, ja que es troba enterrada al cementiri de Romanyà.


Cel enterenyinat per Cirrus a Romanyà de la Selva.


Altres dades meteorològiques d'avui dijous 27 de desembre a Palamós., temperatura màxima 13,2ºC., mínima 6,2ºC. Estat del cel enterenyinat per Cirrus i Cirrostratus. Vent del NO fins les nou del matí, a 2/5km/h de mitjana, i vent del SO a les hores centrals, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 24km/h SO. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,58 metres a les 13:20h davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1027hPa, mínima 1024hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 73%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.

Recull de fotografies del capvespre d'avui dijous des de Romanyà de la Selva: