Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 13 de desembre del 2012

Pluja, temporal marítim i gran pujada de les mínimes

El fort onatge d'aquest matí. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV1 Catalunya i al Telenotícies Comarques de TV3.


Avui dijous, el dia ha estat marcat pel pas d'un sistema frontal amb una línia de ruixats que ha passat fregant la nostre zona de manera dispersa. En aquest cas, les nuvolades de sobre el mar seguien la direcció que anava del sud-oest cap al nord-est., això ha fet que els ruixats més forts hagin afectat de ple Palamós, siguent l'indret de Catalunya on ha plogut més, amb un total de 23 litres caiguts amb certa intensitat.

El canvi de temps també ha aixecat un notable temporal marítim, tal com veiem a la imatge superior, amb onades de mar de fons del sud-est d'un metre d'alçada i onades de mar de vent del sud-oest.

Dades de precipitació d'avui dijous al Baix Empordà:

Palamós-La Fosca 23mm., Palafrugell 9,4mm., Sant Feliu de Guíxols 6,0mm., Calonge-Mas Pallí 5,2mm., Calonge 3,2mm.


Imatge de radar d'avui dijous a les set del matí.


L'arribada dels vents temperats de garbí que acompanyen el pas dels sistemes frontals i la presència de núvols de matinada, ha provocat una remuntada espectacular de les temperatures mínimes. Com a dada més cridanera, trobem que la temperatura mínima d'avui a la Bisbal d'Empordà ha sigut 12ºC més alta que ahir.

Mínimes d'avui dijous 13 de desembre al Baix Empordà, amb les mínimes d'ahir dimecres entre parèntesis perquè les pogueu comparar:

Bellcaire d'Empordà 8,0ºC (-2,6ºC)., La Bisbal d'Empordà 9,6ºC (-2,6ºC)., Verges 8,0ºC (-2,3ºC)., Calonge 7,9ºC (-1,0ºC)., Sant Feliu de Guíxols 10,8ºC (-0,7ºC)., Palamós-La Fosca 11,1ºC (0,1ºC)., Palafrugell 8,4ºC (0,2ºC).

Pel que fa a les màximes, aquestes s'han mogut entre els 15,3ºC de la Bisbal d'Empordà i els 12,6ºC de Calonge-Mas Pallí.


Pluja i basses a la plaça del Pedró avui al matí. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3.


Altres dades meteorològiques d'avui dijous 13 de desembre a Palamós., temperatura màxima 12,7ºC., mínima 10,4ºC. Estat del cel cobert amb pluja de bon matí, però amb grans clarianes amb núvols alts i mitjans la resta del dia. Pluja 22,8mm. Vent de component SO, a 20km/h de mitjana, ratxa màxima 52km/h. Estat de la mar amb maror generalitzada, amb mar de fons de SE i mar de vent de SO (onatge sig. de 1,22m a les 10:20h davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 98%, mínima 80%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.


Basses i el passeig de les Pites mullat de bon matí. Imatge publicada al portal 324.cat


Els núvols alts i mitjans d'aquesta tarda.


Aquest divendres, a Palamós tindrem un dia dominat pel sol, però es veurà enterenyinat per intervals de núvols alts i mitjans, amb ambient fresc arran de mar.

La temperatura màxima i la mínima podran ser més elevades que ahir.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a 20 nusos de mitjana, durant les properes hores. Al matí esperem que el vent del sud-oest vagi pujant fins als 24 nusos, amb ratxes més fortes. A la tarda i a la nit hi haurà una situació similar.
L'estat de la mar es mantindrà amb maror o forta maror arran de costa i forta maror mar endins (ones d'un 2m), durant tot el dia.