Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 26 de febrer del 2013

Cortines de neu i enfarinada a les Gavarres

Enfarinada a la zona del Puig d'Arques (535msnm)


Els ruixats de neu previstos per ahir a la tarda en alguns indrets de la demarcació gironina van aparèixer amb puntualitat a la meitat sud i oest del Baix Empordà, sobretot al Massís de les Gavarres.

Els factors que desencadenaren aquests ruixats de neu foren la presència d'humitat relativa que rondava el 95% a uns 700-500hPa i un 75% hr a uns 850hPa, juntament amb l'entrada d'una nova injecció d'aire fred en nivells baixos de la troposfera, amb valors que arribaren a -35,5ºC a 500hPa i a -5,1ºC a uns 850hPa, segons el radiosondatge de Barcelona de les dotze de la nit passades.

La nevada afectà especialment el sector central de les Gavarres i es veié nevar feblement a uns 100msnm però sense agafar al terra. La neu agafà al terra a uns 250msnm i, fins i tot, arribà a afectar les Gavarres marítimes, ja que la Muntanya de Can Mont (285msnm), situada a Calonge, també es veié enfarinada a partir d'uns 250msnm.

Aquestes febles precipitacions arribaren en forma de plugim o aiguaneu en alguns indrets com a Calonge o Platja d'Aro. Com a curiositat, cal destacar que les precipitacions desapareixeren prop de Palamós, quan arribaren a l'oest de Sant Antoni de Calonge.


Recull fotogràfic de les boniques cortines de neu que caigueren ahir a la tarda a sobre les Gavarres:


Cortines de neu a sobre les Gavarres vistes des de Romanyà de la Selva.


Virga a sobre la Serra de l'Escorpí abans de l'arribada de les cortines de neu.


Cortines de neu al sector del Puig d'Arques.


Les cortines de neu engolien el paisatge.


Muntanyes mig amagades degut a la nevada.


La Serra de l'Escorpí sota la nevada.


Sector del Puig d'Arques (535msnm), Puig Dalmau (352msnm), Can Sais i la Serra de l'Escorpí (300/350msnm) emblanquinats.


Temperatures enregistrades ahir dilluns 25 de febrer al Baix Empordà segons el SMC:

Castell d'Aro màx. 11,0ºC, mín. -0,6ºC., La Bisbal d'Empordà màx. 9,5ºC, mín. -2,3ºC., Monells màx. 8,6ºC, mín. -3,6ºC., Torroella de Montgrí màx. 9,5ºC, mín. -0,8ºC., La Tallada d'Empordà màx. 9,5ºC, mín. -0,1ºC.


Vídeo de la caiguda d'algunes volves de neu a la zona de Romanyà ahir a la tarda:





Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 25 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 8,7ºC, mínima 3,8ºC. Estat del cel amb núvols i grans clarianes amb sol o resol (Ci, As, Sc i Cu). Vent de tramuntana a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 47km/h N. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 61%, mínima 40%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat